Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda Mühendisleri Odası’ndan ‘okul gıdası’ açıklaması



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, okul kantinleri ve yemekhanelerde çocuklara satılan gıdaları kontrol etmek amacıyla yürürlüğe geçmesi beklenen 'okul gıdası' uygulamasının 2023'ün sonuna kadar ertelendiğini belirterek, "Kağıt üzerinde değil uygulamada etkin ve yeterli denetim yapılması gerekir" açıklaması yaptı. 
 

Doğadan’ın yeni genel müdürü Atakan Balcı oldu



Türkiye’de 45 yıllı aşkın uzmanlığıyla bitki meyve çayı kategorisinin önde gelen markalarından Doğadan’ın yeni genel müdürü Atakan Balcı oldu. 
 

Türkiye'de tüketicilerde etiket okuma alışkanlıkları



Güvenilir Ürün Platformu Genel Sekreteri Gıda Müh. Elif Aşlamacı Attepe, Türkiye’de etiket okuryazarlığına ilişkin güncel durumu Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı. 
 

Sezonun ilk limonu 15 Eylül’de ihracat yolcusu



Sezonun ilk limon hasadı, mayer cinsi erkenci limon ile başlıyor. Narenciyenin en erken hasat edilen ürünü olan mayer limonunun 8 Eylül'de hasadı 15 Eylül'den itibaren de ihracatı bekleniyor.

Dardanel, Yunan deniz ürünleri üreticisi Kallimanis’i satın aldı



Dardanel’in Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i satın alma süreci resmi olarak tamamlandı. Sektöründeki uzmanlığı ve bilgi birikimini Kallimanis’in 65 yıllık tecrübesiyle birleştiren Dardanel, bu satın alma ile yeni ihracat pazarlarına açılmak için önemli bir adım attı.

ESK Genel Müdür Vekili Mustafa Kayhan: "Et sektöründe tedarik zinciri ıslah edilmeli"



Gıda sektörünün sorunlarını tüm yönleriyle tartışılması için İstanbul Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Borsa Meydanı toplantılarında Ağustos ayında kırmızı et masaya yatırıldı. Yoğun katılım olan toplantıya kırmızı et ve hayvancılıkta yakın dönem düzenlemeler damgasını vurdu.

Gıda sektöründe sürdürülebilirliğin önemi her geçen gün artıyor



İşletmelerin sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket etmesi, toplumlara fayda sağladığı kadar yeni iş geliştirmelerine de yardımcı oluyor. TOMRA Food Strateji, Pazar Araştırma ve Sürdürülebilirlik Direktörü Stefaan Kennis, teknolojilerin bunu neden ve nasıl kolaylaştırabileceğini açıklıyor.


Gürer: “Pancar için verilecek taban fiyat ürünün geleceğini belirleyecek”



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker pancarı üreticilerinin maliyet artışı nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirterek, taban fiyatın bu yıl  girdi maliyetleri dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. 
 

Bal ihracatında yüzde 76 artış



Çam balı üretiminde dünya lideri olan Türkiye, 2022 yılının ocak-temmuz döneminde ihracatını yüzde 76’lık artışla 15 milyon dolardan 26,2 milyon dolara taşıdı.
 

Gıda sektörünün profesyonelleri F İstanbul'da buluştu



F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye ekonomisi için önemli bir köprü oluşturmayı hedefleyen fuar, sektör ihracatında önemli paya sahip Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere önemli sektör profesyonellerini buluşturdu.