Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sağlıklı atıştırmalık sektörü 38 milyar dolara ulaşacak



Sağlıklı ve temiz içeriğe sahip olan ürünlere ilginin arttığı son yıllarda, her 4 kişiden 1’i sağlıklı atıştırmalık tüketmeye başladı.  Tüketicilerin yüzde 40’ının sağlıklı atıştırmalığı ana öğün olarak tükettiğinin altını çizen Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, sağlıklı atıştırmalık sektörünün 2028 yılında 38 milyar dolara ulaşacağını söyledi. 
 

TOMRA’dan dondurulmuş sebze – meyveler için yeni premium ayıklama makinesi



Bu yeni uygulamada TOMRA 5C, üstün ayıklama etkinliğinin, daha yüksek verimliliğinin, kapasite artırımının ve büyük veri analizinin faydalarıyla hat üzerinde nihai kalite kontrollerini yapıyor.


Tüketiciler bu baharda en çok market alışverişi yapmayı planlıyor



Pandemide tüketicilerin alışveriş alışkanlarının nasıl değiştiğini ortaya koyan KPMG'nin Consumer Pulse anketine göre katılımcıların yaklaşık yüzde 40'ı Covid-19 nedeniyle hane gelirinde bir düşüş yaşadıklarını söyledi. Katılımcılar bu ilkbaharda geçen yılın aynı dönemine kıyasla en fazla harcamayı market ürünlerine (yüzde 29), kişisel bakım ürünlerine (yüzde 16) ve kişisel bakım hizmetlerine (yüzde 14) yapmayı planlıyor. Tüketiciler önümüzdeki aylarda tüm temel ürün kategorilerinin yanı sıra restoran, giyim ve eğlence için de internet üzerinde daha fazla harcama yapmayı planladıklarını belirtirken, yüzde 60'ından fazlası fiziksel mağazalardan alışveriş yaparken rahat olduklarını da söylüyor.

Türkiye’nin yıllık gıda israfı faturası 214 milyar TL



Dünyada her yıl 1,3 milyar, Türkiye'de ortalama 26 milyon ton gıda israf ediliyor. Dünya genelinde israf edilen bu gıdaların yıllık değeri ise 1 trilyon dolar. Dünyanın önde gelen yemek ve destek hizmetler sağlayıcılarından Compass Group, günümüzün en büyük küresel sorunlarından biri haline gelen yemek israfı konusuna sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşan kurumlardan biri. Grup, “Yemek İsrafını Durdur Günü” girişimiyle bu yıl da, Türkiye’nin de dahil bulunduğu tüm ülkelerde çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirerek, herkesi gıda israfının önüne geçmeye davet ediyor.
 

Meyve suyu pazarındaki yeni eğilimler



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri TÜGİP Ekibi’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Ayşe Bakan, meyve suyu sektöründe öne çıkan trendleri ve TÜBİTAK MAM- Gıda Inovasyon Merkezi Nar ve Meyve Suyu İşleme Hattı’nın çalışmalarını anlatıyor. 
 

Dardanel, BİST 50 Endeksi’ne dahil edildi


Yayın: 28-04-2022
Kategori: Gıda

Borsa İstanbul tarafından yapılan son ölçümlere göre, Dardanel paylarının 1 Mayıs 2022 itibariyle BİST 50 Endeksi’ne dahil edilmesine karar verildi. 
 

Teksüt, Ege PERDER üyeleriyle iftarda buluştu 



Türkiye’nin önemli süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, Ege PERDER üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık ve Ege PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Başdaş’ın da katıldığı iftarda dayanışma, işbirliği ve perakende sektörünün büyümesi ve gelişmesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 

Şölen’den 500 çocuğun eğitimine destek



Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerini uzun yıllardır eğitim alanına odakladıklarının altını çizen Şölen CEO’su Elif Çoban, bu çalışmaları İyilik Şöleni marka çatısı altında birleştirerek daha da büyütme kararı aldıklarını belirterek, “Büyüklere bayram çocuklara gelecek” sloganıyla Ramazan ve Kurban Bayramları süresince TEGV işbirliği ile yapacakları bağış kampanyasıyla toplam 500 çocuğun eğitim masraflarını karşılayacaklarını söyledi. 
 

Tavuk etinde GDO serbest



Beyaz et üretiminde hayvanlara verilen soya ve mısır yeminde genetiği değiştirilmiş olanlarının kullanımına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan karar 10 yıl geçerli olacak şekilde belirlendi.

Meyve suyu ihracatı 400 milyon doları aştı



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren, Türkiye’nin meyve suyu ihracatının 2021 yılnda %20 büyüdüğünü belirterek 400 milyon doların üzerinde gelir elde edildiğini açıkladı. İşbitiren, sektörde yaşanan son gelişmeleri Gıda Teknolojisi’ne anlattı.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi