Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan gözaltına alınmıştı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemeleri sonrası adliyeye sevk edilen Kolivar, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.
Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker, 2022'nin dokuz ayında hem Türkiye operasyonları hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam etti. Şirket cirosunu 19 milyar TL’ye ulaştırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Singapur'a gönderilen Türk markalı baharat ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve uzmanlarını bir araya getiren Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi'nin 7.'si İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” dedi.
Türkiye’de bayi ağını genişleterek ve e-ticaret platformlarını kullanarak yaygınlığını artıran Teksüt, katıldığı yurtdışı fuarlar ve pazarlama çalışmaları ile ürün gönderdiği ülke sayısını 39’a çıkardı. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, dünyada peynir denince ilk akla gelen ülkelerden Fransa’da, Teksüt olarak bulunmaktan dünya gıda sektörüne yön veren Paris SIAL fuarında ödüllü Teksüt ürünleriyle yer almaktan gurur duyduklarını belirtti.
Günümüzde tüketicilerin büyük çoğunluğu planlamadan alışveriş yapıyor. Dolayısıyla ambalaj tasarımı, tüketici üzerinde güçlü bir etki yaratmanın anahtarı olarak görülüyor. Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin %64’ünün, ambalajını beğenirse ürünü araştırmadan satın alma eğiliminde bulunduğunu aktaran Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, ambalaj tasarımının yadsınamayacak bir satış gücü olduğunu vurguluyor.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ülke genelinde yıllık serpme kahvaltı nedeniyle 100 milyar liralık israf yaşandığını ve ürünlerin yarısının çöpe gittiğini belirterek, "Bunu önlemek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık" dedi.
Doğanay Gıda, Türkiye’de sadece Konya Ereğli’de üretilebilen ve şalgamın ana maddesi olan mor havucun ilk hasadını Şef Mehmet Yalçınkaya ile gerçekleştirdi. Yalçınkaya “Şalgam mor havucun fermente olmasıyla üretilen çok lezzetli bir içecek, şalgam tüketiminin özellikle gençler ve çalışanlar arasında son zamanlarda arttığını görüyoruz” dedi.