Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 18-19 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 18-19 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’, dünyadan ve Türkiye’den önde gelen isimlerin katılımıyla iki gün olarak gerçekleşecek. 
 

Bilimsel araştırma: "Karabuğday içeren glutensiz ürünlerin yüzde 57’sinde gluten var"



Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yapılan araştırma, Türkiye’de satılan paketli glutensiz gıdaların pek çoğunda glutene rastlandığını ortaya koydu.
 

ÖzDöner artık market rafında



Et ve döner sektörünün önemli temsilcilerinden ÖzDöner, perakende sektörüne de hızlı bir giriş yaptı. ÖzDöner’in 250 gramlık hazır pişmiş dana döneri Macrocenter ve Macroonline’da yerini aldı.
 

Banvit BRF’den gıda israfının önlenmesine yönelik “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi



Üretim perspektifinde olduğu kadar toplumsal alandaki sürdürülebilirlik uygulamalarıyla da dikkat çeken Banvit BRF, “Akıllı Çocuk Sofrası” projesiyle başta öğrenciler olmak üzere aileleri, öğretmenleri ve toplum genelinde gıda israfı ve bilinçli beslenme konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. 
 

Günde 4.9 milyon ekmek israf ediliyor



Dünyada üretilen gıdaların neredeyse dörtte biri çöpe gidiyor. Türkiye yılda 18.1 milyon ton gıda israfı ile 15 ülke içinde.
 

Durak Fındık, pazardaki konumunu TOMRA 5C ile güçlendiriyor



Türkiye’nin önde gelen fındık üreticilerinden Durak Fındık, TOMRA ayıklama çözümleriyle pazardaki konumunu ve hedeflerini güçlendirmeye devam ediyor. 
 

Tetra Pak’ın yeni Kurumsal İletişim Direktörü Nur Peker oldu 



Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketi Tetra Pak’ın Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapacak isim belli oldu.  Sektörde 20 yıla yakın tecrübesi bulunan Nur Peker Seber, Tetra Pak’ın Türkiye, İran, Kafkas ülkeleri ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu yeni Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı. 
 

Adana, Türkiye'nin en büyük lezzet buluşmasına ev sahipliği yapacak



Adana Valiliği’nin; Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-9 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası Adana Lezzet Festivali, İstanbul Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile gastronomi dünyasından isimler ve Adanalı ünlüler katıldı. 
 

Agro Pack Iraq ve Food Iraq fuarları, 22-24 Kasım 2022 tarihlerinde Erbil'de yapılacak



Irak’taki  en büyük tarım ve gıda endüstrisi fuarlarından AGRO PACK IRAQ ve FOOD IRAQ, 22-24 Kasım 2022 tarihlerinde Erbil’de uluslararası firmalara ev sahipliği yapacak.
 

Meyve suyunda hedef 1 milyar doların üzerinde ihracat



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından düzenlenen ve endüstrinin en önemli yıllık buluşması olan uluslararası Juiceful Istanbul Summit zirve etkinliği, 22 Eylül 2022 Perşembe günü, Renaissance Polat Istanbul Hotel’de gerçekleşti. Etkinlikte bir konuşma yapan MEYED Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren, Türkiye meyve suyu ihracatının yarım milyar dolar düzeyine yaklaştığını ve yüzde 95’ler düzeyinde dış ticaret fazlası ürettiğini ifade ederek, “Doğru tarım politikaları ve sanayi dinamikleri sağlandığı takdirde endüstrimizin 1 milyar dolar ihracat hedefimizin yakın gelecekte gerçekleştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.