Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 18-19 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’, dünyadan ve Türkiye’den önde gelen isimlerin katılımıyla iki gün olarak gerçekleşecek.
Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yapılan araştırma, Türkiye’de satılan paketli glutensiz gıdaların pek çoğunda glutene rastlandığını ortaya koydu.
Et ve döner sektörünün önemli temsilcilerinden ÖzDöner, perakende sektörüne de hızlı bir giriş yaptı. ÖzDöner’in 250 gramlık hazır pişmiş dana döneri Macrocenter ve Macroonline’da yerini aldı.
Üretim perspektifinde olduğu kadar toplumsal alandaki sürdürülebilirlik uygulamalarıyla da dikkat çeken Banvit BRF, “Akıllı Çocuk Sofrası” projesiyle başta öğrenciler olmak üzere aileleri, öğretmenleri ve toplum genelinde gıda israfı ve bilinçli beslenme konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Dünyada üretilen gıdaların neredeyse dörtte biri çöpe gidiyor. Türkiye yılda 18.1 milyon ton gıda israfı ile 15 ülke içinde.
Türkiye’nin önde gelen fındık üreticilerinden Durak Fındık, TOMRA ayıklama çözümleriyle pazardaki konumunu ve hedeflerini güçlendirmeye devam ediyor.
Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketi Tetra Pak’ın Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapacak isim belli oldu. Sektörde 20 yıla yakın tecrübesi bulunan Nur Peker Seber, Tetra Pak’ın Türkiye, İran, Kafkas ülkeleri ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu yeni Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı.
Adana Valiliği’nin; Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-9 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası Adana Lezzet Festivali, İstanbul Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile gastronomi dünyasından isimler ve Adanalı ünlüler katıldı.
Irak’taki en büyük tarım ve gıda endüstrisi fuarlarından AGRO PACK IRAQ ve FOOD IRAQ, 22-24 Kasım 2022 tarihlerinde Erbil’de uluslararası firmalara ev sahipliği yapacak.
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından düzenlenen ve endüstrinin en önemli yıllık buluşması olan uluslararası Juiceful Istanbul Summit zirve etkinliği, 22 Eylül 2022 Perşembe günü, Renaissance Polat Istanbul Hotel’de gerçekleşti. Etkinlikte bir konuşma yapan MEYED Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren, Türkiye meyve suyu ihracatının yarım milyar dolar düzeyine yaklaştığını ve yüzde 95’ler düzeyinde dış ticaret fazlası ürettiğini ifade ederek, “Doğru tarım politikaları ve sanayi dinamikleri sağlandığı takdirde endüstrimizin 1 milyar dolar ihracat hedefimizin yakın gelecekte gerçekleştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.