Türkiye’nin önde gelen yumuşak şeker üreticilerinden Kervan Gıda, halka arz sonrası hızlandırdığı organizasyonel dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde büyümesini sürdürüyor. Son olarak Kervan Gıda’nın pazarlama direktörlüğüne sektörün deneyimli isimlerinden Esra Gür atandı.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye ve Nutricia Türkiye’nin el ele vererek hayata geçirdiği “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım - Beslenmeden Olmaz” projesi ilk yılında 31 çocuğa ve ailesine ulaşarak çocukların hem yeme içme becerilerinde hem de iletişim fonksiyonlarında olumlu yönde gelişme sağladı.
Türkiye’nin önde gelen endüstriyel tartım üreticilerinden Baykon kuruluşunun 35. yılını Kalamış İstanbul Yelken Kulübü’nde tüm çalışanları ve aileleriyle birlikte büyük bir coşkuyla kutladı.
Türkiye’nin en büyük içecek üretim kapasitesine sahip şirketlerinden Oğuz Gıda, pazar payını ikiye katlayarak 2023 hedefini 4 milyar TL ciro olarak açıkladı.
Yemeksepeti’nde yapılan üst düzey atamalarla Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) görevine Sevil Tanrıdağlı, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CPCO/Chief People and Culture Officer) görevine Hande Yalgın getirildi.
Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketlerinden Tetra Pak, 11. MEYED Juiceful İstanbul Zirvesi’nde yerini alıyor. Tetra Pak, yıllardır destek verdiği zirvede, paketleme ve meyve suyu alanında tüketici trendlerindeki değişimleri ve sektörel uyum fırsatlarını ele alacak.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, okul kantinleri ve yemekhanelerde çocuklara satılan gıdaları kontrol etmek amacıyla yürürlüğe geçmesi beklenen 'okul gıdası' uygulamasının 2023'ün sonuna kadar ertelendiğini belirterek, "Kağıt üzerinde değil uygulamada etkin ve yeterli denetim yapılması gerekir" açıklaması yaptı.
Türkiye’de 45 yıllı aşkın uzmanlığıyla bitki meyve çayı kategorisinin önde gelen markalarından Doğadan’ın yeni genel müdürü Atakan Balcı oldu.
Güvenilir Ürün Platformu Genel Sekreteri Gıda Müh. Elif Aşlamacı Attepe, Türkiye’de etiket okuryazarlığına ilişkin güncel durumu Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.