Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sağlıklı beslenme ve arı ürünlerinin önemi Başakşehirli annelerle paylaşıldı



Başakşehir’de gerçekleştirilen Anne Çocuk Sağlıklı Beslenme Eğitiminde, arı ürünlerinin bağışıklık sistemine ilişkin katkılarını anlatan Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı soru yağmuruna tutuldu.
 

IBAKTECH İstanbul 10 Mart'ta kapılarını açıyor



Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi İFM’ de gerçekleştirilecek. Alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyonun uzak ülkeleri Türkiye’ye çekmesi bekleniyor. Fuar, Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkelere olan ihracatı artırma stratejileri kapsamında büyük önem taşıyor.
 

3. nesil kahve moda mı, yoksa tüketici mi bilinçlendi?



Yetiştiği bölgeden çekirdek türüne, hasat zamanından hasat şekline, kavrulma derecesinden kullanılan ekipmana kadar lezzeti etkileyen her ayrıntı kahveseverler için artık daha önemli. “Ask stupid questions” yani “Kahve ile ilgili saçma sorular sor” sloganıyla üçüncü nesil kahve dünyasının öncülerinden olan Coffee Manifesto, tüketicisinin gün geçtikçe çok daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve artık nitelikli kahveyi nasıl tüketmesi gerektiğini bildiğini söylüyor.
 

Gürer: Hububat taban fiyatı derhal açıklanmalı



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın, Türkiye’de hissedileceği olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için, ülkemizde 2022 yılına ait hububat taban fiyatının bugünden açıklanması gerektiğini söyledi. Gürer, ton başına maliyeti 6 bin TL’yi bulan buğday için bugünden makul sayılabilecek bir taban fiyatın açıklanması durumunda, fiyat artışı nedeniyle taban gübre atamayan üreticinin, en azında üst gübre atabilmesine olanak sağlanacağını belirtti. 
 

Ürün geliştirme süreçlerinde yeni yaklaşımlar: Tüketici nörobilimi



Aromsa Teknik Satış Müdürü Dilek Altay, makalesinde tüketici nörobilimi ile gıda sanayi arasındaki ilişkiye değiniyor.

Hüseyin Bozdağ: Yemek sanayi olarak 7 milyar dolarlık işlem hacmi yaratıyoruz



Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hizmet Sektör Meclis Başkanı Hüseyin Bozdağ, 2021 yılında Türkiye'de endüstriyel yemek sektörünün genel durumunu değerlendirdi. 

Rusya-Ukrayna savaşı üreticiyi vurdu, ihraç ürünleri elde kaldı


Yayın: 28-02-2022
Kategori: Gıda

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz örtü altı üretim merkezi Antalya'daki çiftçiyi de etkiledi. İhracatı yapılamayan ürünlerin fiyatı düştü, sadece Rusya'ya ihraç edilen dikenli salatalık ise pazar olmadığı için fiyatlandırılmadı.
 

Hakan Polatoğlu: Tedarik zincirleri sürdürülebilirlik temelinde inşa edilmeli



Vizyon 100 Platformu’nun düzenlediği “Pandemi Sonrası Şirketler İçin Yeni Tehditler” başlıklı toplantıda konuşan Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, dijital dönüşüm süreçlerinin bütünsel bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim alanlarında atılan adımların şirketlerin performansı üzerine etkileri  ve tedarik zincirlerinin sürdürülebilirlik temelinde oluşturulmasının önemine değindi.
 
 

Türkiye’de ambalajın pazar büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, 2021 yılında Türkiye ambalaj sektörünün genel görünümünü Gıda Teknolojisi Dergisi’ne değerlendirdi. 
 

Bahar Özürün: Döner sektörünün ‘abla’sı olmayı kabullendim



ÖzDöner Kurucu Ortağı Bahar Özürün, “Başlarda bu şekilde hitap edilmeyi yadırgasam da artık döner sektörünün ‘abla’sı olmayı kabullendim” dedi.