Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ekici, Türkiye’nin BRCGS’in AA+ sertifikasını alan ilk süt ürünleri markası oldu



Türkiye’nin önde gelen peynir üreticilerinden Ekici, süt ve süt ürünleri kategorisinde BRCGS’in en yüksek derecesi olan AA+ ile sertifikalandırılan ilk Türk markası oldu.  
 

Baylan mucidi olduğu Kup Griye Günü’nü 3 Haziran’da kutluyor



Türkiye Cumhuriyeti ile aynı dönemde kurulan İstanbul’un en eski pastanesi Baylan, mucidi olduğu ve yarım asırdan fazladır tarifi değişmeyen Kup Griye’yi özel bir günle taçlandırmak amacıyla her sene Haziran ayının ilk cuma gününü Kup Griye Günü ilan etti. Bu sene ilk kez kutlanacak olan Kup Griye Günü kapsamında 3 Haziran Cuma günü Baylan Kadıköy, Bebek ve Galataport şubelerini ziyaret edenlere Kup Griye ikram edilecek.
 

Ege İhracatçı Birlikleri’nde Jak Eskinazi güven tazeledi 



Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi EİB Koordinatör Başkanlığına tekrar seçildi. Eskinazi, EİB bünyesindeki 8 bin 500 ihracatçının önümüzdeki dört yıl temsilcisi olacak.
 

Çaykur'dan çaya yüzde 43,7 zam



Cumhubaşkanı Erdoğan’ın çay alım fiyatlarının artırıldığını açıklamasının ardından Çaykur, çay fiyatına yüzde 43,7 zam yaptı.
 

Kervan Gıda ilk çeyrekte satış gelirlerini yüzde 208 artırdı



85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, 2022 yılı 1. çeyrek konsolide satış gelirini 2021 yılının aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 208,5 oranında artırdı. Artan satış gelirleri ve verimlilik artırmaya yönelik istikrarlı dönüşüm çalışmaları sayesinde şirketin konsolide FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) marjı da yüzde 14,0 olarak gerçekleşti. Kervan Gıda Genel Müdürü Burhan Başar, şirketin artan maliyetlere ve ekonomik koşullara rağmen karlılığını koruduğunu ve büyüme eğrisini devam ettirdiğini vurguladı

McDonald's Türkiye Katarlı şirkete satıldı



Tuncay Özilhan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Anadolu Grubu Holding, bünyesindeki McDonald's Türkiye'yi Katarlı Boheme Investment şirketine 54.5 milyon dolara sattı.
 

Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın kazananları belli oldu 



1977 yılından bu yana La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 10 Mayıs Salı günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.
 

Gıda ve içecek tesislerinde su yönetimi Burkut ile güvence altında



Pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren işletmenin üretim proseslerinde ihtiyaç duydukları suyun hazırlanmasında 38 yıldır çözümler sunan Burkut, geliştirdiği sistemlerle su verimliliğini %90’ın üzerine çıkarmayı başardı. Son yıllarda proses suyu hazırlanma projelerinin yanı sıra atık suyun geri kazanılması için de projeler üretip sistemler kurduklarını açıklayan Burkut Su Tekniği A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kaya Jason Burkut’la gıda ve içecek endüstrisinde su kalitesinin önemini ve bu alanda sundukları yenilikleri konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Dürümle’nin yeni CEO’su Fatih Özçanak oldu


Yayın: 10-05-2022
Kategori: Kırmızı Et

Finans ve perakende sektörlerinin tecrübeli isimlerinden Fatih Özçanak, Türkiye’nin hızlı büyüyen zincir restoran markalarından Dürümle’nin CEO’su oldu. 

Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor



Pirinç ve bakliyat sektörünün önde gelen markalarından Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor. Halka arz için Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 11-12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde talep toplanacak. Ödenmiş sermayesinin 430.000.000 TL’den 472.600.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 42.600.000 TL ve Şirket’in mevcut ortağı Hasan GÜMÜŞ’ün sahip olduğu 28.400.000 TL nominal değerli olmak üzere toplam 71.000.000 TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12,50 TL olarak belirlendi. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 15,02 olacak.