Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Çölyakla ilgili doğru bilinen 11 yanlış



Acıbadem Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kızıltaş, migrenden depresyona, kemik erimesinden infertiliteye kadar çölyak hastalığıyla ilgili doğru bilinen 11 yanlış hakkında bilgiler verdi.
 

Fındıkta 2021'in şampiyonları Ferrero ve Balsu



Türkiye, 2021 yılında 122 ülkeye toplam 344 bin 370 ton fındık ihracatı gerçekleştirdi. Bu ihracatın şampiyonları İtalyan Ferrero ile Cüneyd Zapsu'nun sahibi olduğu Balsu şirketi oldu.
 

Naci Kaplan: Çin’e 32 milyon dolarlık kanatlı eti ihracatı gerçekleştirdik


Yayın: 11-01-2022
Kategori: Beyaz Et

Kanatlı ürünlerde yıllık 2 milyar dolarla dünyanın en büyük dördüncü ithalatçısı konumunda bulunan Çin’e 2021 yılının ilk 10 ayında 17 bin 500 ton karşılığında, 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD – BİR) Başkanı Naci Kaplan, “Bu ülkeye 2020 yılının Kasım ayında ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte gerekli izinlerin tamamlanmasıyla daha fazla işletmenin ihracatını artırmasını bekliyoruz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Premium kahve markası Juan Valdez Türk kahve severlerle buluşuyor



Uzun yıllardır yiyecek, içecek ve hizmet sektöründe hizmet veren Honest Holding, dünyanın önemli premium kahve markalarından Juan Valdez’i Türkiye’deki kahve severlerle buluşturuyor. 1927’den beri Kolombiya’da kahve yetiştiren marka, her damak tadına uygun aromalarıyla Türkiye’de de geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. 
 

Kuraklık bakliyat üretimini vurdu



2020 yılında yaklaşık 1,3 milyon ton olarak gerçekleşen bakliyat üretiminin bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle 1 milyon tona gerilemesi öngörülüyor. Girdi fiyatları ve döviz kurlarındaki yükselişin üretim maliyetlerini artırdığını ifade eden Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, “Bu sorunların uzun vadede kalıcı olarak çözülmesinin yolu üretimden geçmektedir” diyor.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Tarım ve Orman Bakanlığı GDO'lu 2 gen ve 1 enzime izin verdi


Yayın: 07-01-2022
Kategori: Gıda

Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) niteliğinde olan 1 mısır ve 1 soya çeşidinin hayvan yemi amacıyla kullanımına 10 yıl süreyle izin verdi. Aynı zamanda un ve fırıncılık ile nişasta işleme ve yem endüstrisi dahil farklı alanlarda kullanılan ve GDO yöntemiyle geliştirilen 1 emzim türünün üretimi için de 10 yıl izin çıktı.
 

Bahçıvan Gıda'ya Avrupa Birliği'nden ihracat onayı 



Süt ve süt ürünleri sektörünün lider kuruluşlarından Bahçıvan Gıda, Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığı ihracat için gereken onayı aldı. 
 

Kahvede teşvikli yatırım 4’e katlandı



Türkiye'de sıcak içecek pazarının 3 milyar TL büyüklüğe ulaşması ile kahve yatırımları da hızlandı. 2021'in ilk 10 ayında 17 yatırıma 416,7 milyon TL'lik teşvik belgesi verildi ve önceki yılı 4'e katladı. Teşvik verilen projelerin yüzde 90'ının komple yatırım olması dikkat çekiyor.
 

Bağışıklık sistemini güçlendirici gıda ve gıda bileşenleri



Haliç Üniversitesi Öğretim Üyeleri Bensu Özcan ve Prof.  Dr. Mehmet Pala, bağışıklık sistemini güçlendiren gıda ve gıda bileşenlerini anlatıyor.
 

Mondelēz International, Chipita Global’i satın alma işlemini tamamladı



Mondelēz International,Inc, kruvasan ve atıştırmalıklar üretiminde Avrupa lideri Chipita Global’in satın alınması işlemini tamamladı.