Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Little Caesars Türkiye’den 2021'de yüzde 45’lik büyüme 



Dünya çapındaki 145 milyar dolarlık pizza endüstrisinin önemli pizza zincirlerinden biri olan Little Caesars’ın Türkiye operasyonu, yılı yüzde 45 büyümeyle tamamlıyor. Çelebi Gıda A.Ş. ve Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru bu büyümenin altında yatan en önemli iki nedenin, rekabetin aksine restoranda günlük hamur üretimine dönmeleri ve 2015 yılında başlattıkları dijital dönüşüm olduğunu söyledi. Arıduru, “Tazeliğin verdiği lezzet artışı ve teknoloji sayesinde tercih edilme oranımız yüzde 45 arttı” dedi.
 

Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz’e 'Altın Lider Ödülü’



İş dünyasının önde gelen isimlerinin ödüllendirildiği, KREA M.I.C.E. tarafından düzenlenen 'Altın Lider Ödülleri'nde, Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, 2021 yılının en beğenilen 50 CEO'su arasında yer aldı. 
 

Yayla Agro, Legurme markasıyla Romanya pazarında hızlı büyüyor



Ev yemeği tadındaki hazır yemekleri BPA’sız yeni nesil ambalajlarda tüketiciyle buluşturan Yayla Agro, Legurme markasını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya çapında 33 ülkeye ihraç ediyor. Yayla Agro, Legurme ürünleri ile özellikle Avrupa’ya açılan bir kapı görevi de gören Romanya pazarında hızla büyüyor. Legurme markalı ürünler, halihazırda ülke genelindeki en büyük perakende zincirlerinde tüketicilerle buluşurken 2022 yılında hem satış noktası hem de satış hacmini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 

Migros ve CarrefourSA’dan indirim açıklaması



Migros ve Carrefoursa, kurdaki düşüşe işaret ederek indirimlere başladıklarını açıkladı. İki şirketin de indirim için tedarikçilere işaret etmesi dikkat çekti.
 

Yılbaşı sofralarında hangi tatlı, kaç kalori?



Kah sütlü, kah şerbetli… Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri, tatlılar… Ancak dikkat! Tatlı tüketiminde de ‘bir geceden bir şey olmaz’ düşüncesiyle aşırıya kaçmak keyfinizi kaçırabileceği gibi, ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, yılbaşı sofralarını tatlandıracak 4 sağlıklı ve lezzetli tatlı tarifi verdi, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

Koç Topluluğu şirketlerinden Token yemek kartı sektörüne girdi



Hızla büyüyen finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Koç Topluluğu Şirketi Token, yemek kartı sektörüne girdi. Tüketicilerin yeni nesil beklentilerine uygun şekilde tasarlanan dijital yemek kartı “TokenFlex” öncelikle Koç Topluluğu çalışanları tarafından kullanılacak.
 

Yemek başına harcadığımız ortalama tutar 2021’de yüzde 33 arttı


Yayın: 24-12-2021
Kategori: Gıda

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, çalışanların yemek kartı harcamalarını analiz ederek 2021 yılının yeme – içme tercihlerini açıkladı. Değişen kullanıcı alışkanlıklarından, fiyat uygulamalarına kadar geniş bir tablo ortaya koyan çalışmaya göre akşam saatlerinde yapılan restoran harcamalarında artış yaşanırken, yemek başına harcanan ortalama tutar yüzde 33 arttı.
 

Geleneksel sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme kaynağı: Nohut



Döhler Laboratuvar Uzmanı Gizem Hızarcıoğlu ve Döhler İş Birimi Müdürü - NPL Kaan Akçay, nohutun beslenme açısından taşıdığı önemi ve Döhler Türkiye tarafından üretilen lif ve protein içeriğine sahip, temiz etiketli, vegan, glutensiz, laktozsuz ve kolesterol içermeyen yüzde 100 doğal içerikli nohut ürünlerini anlatıyor.

GEMMA, gıda sanayinin hammadde ihtiyacını üretimle karşılayacak



Doğal gıda renklendiricileri, gıda aromaları ve yenilebilir kaplamalar alanlarında güçlü ve sürekli geliştirilen bir Ar&Ge altyapısına sahip olduklarını belirten Gemma Gıda ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çelebi, “Bursa’da kurmuş olduğumuz ekstraksiyon ünitemizle ithal ettiğimiz birçok hammaddeyi kendi bünyemizde üretme yolundayız. Hem istihdamı artıracağız hem de çiftçimizi desteklemiş olacağız” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Türkiye’nin ilk propolis konferansı gerçekleşti



Gıda Aydınlatma Platformu tarafından BEE’O Propolis'in katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Propolis Konferansı’na sağlık profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.