Balarısı üretimde hedef büyüttü
Balarısı Gıda’nın kurucusu Salih Ertürk, geçen yılı bin 200 ton bal üretim rakamıyla tamamladıklarını belirterek, hedeflerinin bu yıl bin 500 ton üretim rakamına ulaşmak olduğunu söyledi.
Firmanın yeni tatlarla uluslararası pazara açılacağını belirten Ertürk, “Firmamız, uluslararası seçkin gıda fuarlarına katılarak hem kendi markasının hem Türk balının natürel ve eşsiz tadını tanıtmayı, toplumsal projelerde aktif rol alıp, balın toplum sağlığı için ne kadar önemli bir gıda olduğunu, üniversite araştırmaları ve bilimsel kongrelerine destek sunarak göstermektedir” dedi. Türkiye'de inovasyonun artık her sektörde kendini hissettirmeye başladığını kaydeden Salih Ertürk, “Balarısı Gıda, AR-GE çalışmalarıyla bu değişimdeki rolünü üstlendi. Öncelikle Türkiye'nin sayılı bal analiz laboratuvarlarından birini kurarak, ürünlerin kalite standartlarındaki analizlerini kendi bünyesinde yapmaya başladı” şeklinde konuştu.