Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Emre Fıstık TSE Belgesi ile kalite farkını ortaya koyacak

Gaziantep'te 32 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren Emre Fıstık, yıllardır biriken iş tecrübesini son teknolojik makineleri kullanarak kaliteye ve büyüyen hedeflerine yansıtıyor.





antep_fistigi.jpg

Ürünlerini sıkı denetim altında tutarak tüketicilerin memnuniyetine sunan firma, şimdi de TSE Belgesi çalışmalarına başladı. Bugün firma olarak 1350 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 4 katlı bir tesiste üretim yaptıklarını aktaran Emre Fıstık'ın sahibi Yusuf Emre, yıllık 625 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını ve fıstığın yanı sıra badem, ceviz ve fındık üretimi de gerçekleştirdiklerini belirtti. Emre Fıstık adıyla ürettikleri ürünleri başta Gaziantep olmak üzere Konya, İzmir, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'a sunduklarını ifade eden Emre, "Son zamanlarda işini iyi yapan insanların katkısıyla Antep fıstığı daha önce içi piyasada yılda 15-20 bin ton tüketilirken, şimdi 45-50 bin ton tüketir hale geldi. Eskiden fıstık ağaçta kızarır, toplanır, kurutulur ve kuruyemiş olarak kullanılırdı. Şimdi ise birçok sektörde kullanılıyor. Artık fıstık, birçok ürünün içinde kullanılan çok amaçlı bir ürün olarak nitelendiriliyor. Eskiden fıstık sadece baklavada kullanılırdı. Şimdi ise helvada, lokumda, krokanda, dondurmada, pasta vb ürünlerde kullanılabiliyor. Kaliteli ve lezzetli bir ürün olduğu için fıstık, içinde kullanıldığı ürünlerin de katma değerini artırıyor” dedi. TSE Belgesi çalışmalarını da başlattıklarını belirten Yusuf Emre, "Bundan sonra tüketiciler ürünümüzü, kalitemizi görerek tadacaklar. Fıstığın içindeki yağ ve tuz oranları gibi birçok özelliğinden haberdar olarak ürünü alacaklar" diye konuştu.