Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kırmızı et üretimi 55 bin tonu geçti

Türkiye’de bu yıl ağustos ayında 55 bin 389 ton kırmızı et üretildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın ağustos ayı kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.





kirmizi_et_izgara.jpg

Buna göre, geçen yılın ağustos ayında 60 bin 946 ton olan kırmızı et üretimi, bu yıl ağustos ayında %9,1 azalarak 55 bin 389 tona geriledi. Bu yılın temmuz ayında 54 bin 187 ton olan kırmızı et üretimi %2,2 artarak 55 bin 389 tona yükseldi. Verilere göre, 2011 ağustos ayında kırmızı et üretiminin 47 bin 679 tonunu sığır eti, 6 bin 381 tonunu koyun eti, 215 tonunu manda eti, bin 114 tonunu ise keçi eti oluşturdu. Sığır eti üretimi bir önceki aya göre ,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 azaldı. Ağustos ayında koyun eti üretimi ise bir önceki aya göre %35,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %38 oranında azaldı