Malatya'nın tanıtımında kayısı döneri!
Malatya'da 50 yıllık deneyim ile kuruyemiş ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren Armağan Kayısı, geliştirdiği alternatif tatlar ile dikkat çekiyor.
Kayısılı farklı seçenekler sunma amacıyla önce 1998 yılında kayısı atomunu geliştiren firma, ardından 2000 yılında müşterilerini kayısı döneri ile tanıştırdı. Bugün Malatya'daki hemen her kuruyemiş dükkanında görülebilen kayısı dönerinin öncülerinden olan Armağan, farklı bir görünüşe ve lezzete sahip bu tat ile kentin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor. Firma bu ürününü cevizli, fındıklı, fıstıklı, kaymaklı-sütlü, kivili, narlı, incirli olmak üzere yedi farklı çeşitte sunuyor. İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde düzenlenen Malatya Günleri'nde özellikle bu ürün ile yer alan firma, kayısı ile bütünleşen Malatya'yı şimdi de kayısı döneri özdeşleştirmeye çalışan firmanın hedefinde yeni tatlar var.