Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tavuk eti üretiminde düşüş

Türkiye'nin tavuk eti üretimi, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranında azalarak 128 bin 63 ton oldu.





tavuketi.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Ekim ayına ilişkin, "Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistikleri"ni açıkladı.

 

Buna göre, tavuk eti üretimi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 10,8, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 azaldı. Geçen yılın Ekim ayında 137 bin 768 ton olan tavuk eti üretimi, bu yılın aynı ayında 128 bin 63 ton oldu.

 

Tavuk yumurtası üretimi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 14,7 arttı ve 1,3 milyar adete yükseldi.

 

Kesilen tavuk sayısı, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 8,7, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 2,1 azaldı.

 

2011 yılı Ekim ayında 81 milyon düzeyinde olan kesilen tavuk sayısı, bu yıl Ekim ayında 79 milyon seviyesine düştü.