Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Güngören Kuruyemiş ihracata odaklandı

Sarı ve beyaz leblebi imalatı ile kuruyemiş sektöründeki faaliyetlerine başlayan Güngören Kuruyemiş 2013 yılında ihracata odaklandı.





gungoren_kuruyemis.jpg

Sarı ve beyaz leblebi imalatı ile kuruyemiş sektöründeki faaliyetlerine başlayan Güngören Kuruyemiş 2013 yılında ihracata odaklandı. Artan kapasiteyle birlikte hedef pazarlarını da genişlettiklerini belirten Güngören Kuruyemiş Genel Müdürü Mehmet Güngören, “Artan kapasitemizi ihracatta değerlendirme kararı aldık. Bu anlamda da çalışmalara başladık. 2013 yılı için hedef pazarımız Avrupa ülkeleri. Üretimimizin ihracat payını arttırmak için mevcut çalışmalarımıza hız vererek, yeni ambalajlarımızla birlikte bu pazardaki yerimizi almayı planlıyoruz ”dedi.

Mehmet Güngören, 2000 yılına kadar aylık 120-150 ton kurulu kapasite ile dar bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, takip eden yıllarda büyüdüklerinin altını çizdi. Özellikle 2001 yılında, 6 bin metrekarelik yeni yerlerine taşınmalarının büyümelerini doğrudan etkilediği görüşünde olan Mehmet Güngören, “Mevcut kapasitemizi de aylık 700 tona çıkardık. 2007 yılında artan ihtiyaçlarımız doğrultusunda kapalı alanımızı 9 bin 500 metrekareye, aylık kapasitemizi de 900 tona çıkardık. 2012 yılında şahıs firmasını şirkete dönüştürerek, kurumsal yapımızı da güçlendirdik. Üretim bandımızı ve makine parkımızı gelişen şartlara göre modernize ederek, bugün itibarıyla aylık bin tonluk kapasiteyle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“Ürün yelpazemizi sürekli genişlettik”

Kuruyemiş sektörüne 1980 yılında sarı ve beyaz leblebi imal edere girdiklerini hatırlatan Mehmet Güngören, 1985 yılından itibaren de ürün yelpazelerini genişlettiklerinin altını çizdi. Mehmet Güngören, “Anılan tarihten itibaren ürün yelpazemize beyaz ayçekirdek, siyah ayçekirdek, iç fıstık, kabuklu fıstık, Antep fıstığı, badem, fındık, kabuklu fındık, ceviz, kaju, kabak çekirdeği, kahve, leblebi, beyaz leblebi, leblebi şekeri, çıtır leblebi, soslu fıstık, soslu leblebi, soya fıstık, soya leblebi, susamlı leblebi, susamlı fıstık, kaplamalı fıstık, kokteyl, üzüm, kayısı ve mısır çeşitlerini ekledik” şeklinde bilgi verdi.

Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, sarı ve beyaz leblebi, kaplama ürünler, fıstık gibi ana ürünlerde beş sınıfa kadar kalibrasyon, dökme (5 ve 2.5 kg) ve paket (1000, 800, 600, 500, 400, 350, 250, 150, 100, 80, 70, 50 ve 25 gr) olmak üzere farklı ambalajlarda üretim yaptıklarını ifade eden Mehmet Güngören, “2006 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve HACCP Gıda Güvenliği Belgeleri’ni aldık. 2010 yılında ise bu belgelere ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini de ekledik. Halen bu yönetim sistemlerinin yıllık tetkiklerini başarı ile veriyoruz” aktarımını yaptı.