Backhaus kaliteli büyüme peşinde
24/06/2016 - 12:23:00
Türkiye’nin en yenilikçi fırını Backhaus, özel olarak tasarlanan ekmek, kek, çörek, kurabiye, makaron ve pasta çeşitlerini en yüksek kalite standartlarına uyarak her gün taze üretiyor.
Backhaus Yönetici Ortağı Ömer Duruk, Backhaus şubelerini İstanbul’un lüks semtlerinde konumlandırdıklarını açıkladı. Son dönemde doğal ekşi mayalı ekmekler geliştirdiklerini söyleyen Duruk, “Bu konuda 9 çeşit reçetemiz var. Ekşi mayalı ekmekler fırıncılığı 200 yıl eskiye götüren özelliğe sahip. Bu ekmeklerin üretimi zor ama dayanıklılığı ve lezeetleri çok fazla. Ayrıca insan sağlığına zararlı fazla enerjiler de bu ekmeklerde kayboluyor. Günümüzde köylerde bile ekşi mayalı ekmek bulmak oldukça güç. Bu sebeple İstanbul’a bu ekmekleri sunmak bizim için de çok önemli” şeklinde konuştu. Şirket olarak hedeflerini hızlı değil kaliteli büyüme olarak belirlediklerini ifade eden Ömer Duruk, her yıl bir mağaza açmayı planladıklarını ve kısa vadede İstanbul dışına çıkmayacaklarını sözlerine ekledi.