Kanatlı eti tüketimi 2025 yılında 30 kg’ye ulaşacak
19/08/2016 - 15:59:00
Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Kişi başına tüketilen etin %61’i kanatlı eti
Sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra ekonomik bir besin kaynağı olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilen tavuk etinin Türkiye’deki tüketimi 90’lı yıllardan bu yana büyük oranda artış gösterdi. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) verilerine göre, 1990 yılında kişi başı toplam beyaz et tüketimi kişi başı 3,8 kg iken, 2000 yılında bu rakam 10,9 kg’a, 2015 yılında ise 23 kg’a ulaştı. Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg’ın 23 kg’ını kanatlı eti, 22 kg’ını ise tavuk eti oluşturuyor. Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.