Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Teksüt’ten çiçek gibi tereyağı

Teksüt, 400 gramlık yeni tereyağını pazara sundu. Çiçek şeklindeki ambalajı nedeniyle Teksüt Çiçek Tereyağı olarak tanımlanan bu yeni ürün, olgunlaştırılmış süt kremasından geleneksel yayık sistemiyle üretildi.
 




Teksüt tereyağıTürkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, geleneksel ürünlerimizin en kalitelisini üretme yolculuğunda bu kez tereyağına yer veriyor. Tereyağı konusunda uzun yıllardır tüketicilere çeşitli boyut ve ambalajlarda seçenekler sunan Teksüt, bu kez Çiçek Tereyağı’nı sofralara sunuyor.
 
Ergonomik kullanımı hedefleyen çiçek formundaki ambalajı nedeniyle Çiçek Tereyağı adıyla Teksüt ailesine katılan bu yeni ürün 400 gramlık ambalajlar içerisinde yer alıyor.
Teksüt Çiçek Tereyağı, olgunlaştırılmış süt kremasıyla üretiliyor, yüzde 82 süt yağı içeriyor ve geleneksel yöntemler izlenerek yayık sistemiyle hazırlanıyor.
 
En güzel sütten, en güzel yağ
Yüksek kaliteli sütten, yüksek kaliteli tereyağı ürettiklerini söyleyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, “Hem kaliteli ve markalı tereyağı noktasında gıda piyasasına katkıda bulunmak, hem de tereyağı tüketiminin yaygınlaşmasına destek vermek istiyoruz. Bu nedenle Teksüt olarak en güzel sütten, en güzel tereyağını, çiçek formunda güzellikle tüketicilerimize sunuyoruz” bilgisini paylaştı.
 
Tereyağının faydaları
Tereyağı, A, D, E ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu gibi manganez, kalsiyum, bakır, çinko, selenyum mineralleri de içeriyor. Bu yönüyle bedensel pek çok fayda sağlayan tereyağı, güçlü bir antioksidan olması itibarıyla da bağışıklık sistemini güçlendirici etki oluşturuyor.
 
İyi tereyağı nasıl anlaşılır?
Genel kanının aksine, tereyağının kalitesinde renk belirleyici değildir. Yağın rengi, yapımında kullanılan hayvanın sütüyle doğrudan bağlantılı olarak sarı veya beyaz da olabilir. İyi bir tereyağında çok yumuşak ve ufalanabilir bir yapı olmamalı, kesildiğinde dağılmamalı. Ayrıca tadında asidik, bayat veya küflü tat olmamalı.