Fiyat baskılayıcı ithalat et üretimini olumsuz etkiledi
24/02/2020 - 16:02:00
Dr. Ahmet Yücesan
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı
Ülkelerin gelişmesiyle o ülkelerde yaşayan insanların kırmızı ete talebi doğru orantılı artmaktadır.Endüstriyel gelişmeyle toplumlarda ev dışı tüketimler artış göstermektedir. Bu kapsamda en fazla kullanılan gıda maddesi ise kırmızı ettir. Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki yıllar kırmızı et tüketimi mevcut durumumuza göre farklı olacaktır. Kurumumuz çatısı altında sanayici olarak faaliyette bulunan iş adamlarımızın her zaman tedirgin oldukları husus döviz hareketliliğidir. Son bir yildan beri oluşan dövizdeki hareketlilik, devletin müdahalesiyle kısmen stabil duruma getirilmiş oldu. Aynı şekilde 2020 için de kanaatimiz bu yönde olup, döviz için enflasyonun paralelinde bir artış beklemekteyiz.