SÜT AKADEMİSİ süt sektörüne katma değer yaratacak
18/02/2020 - 15:55:00
Süt Akademisi’nin ilk programı Nisan ayında Bursa’da gerçekleşecek. 4 hafta sonu olarak planlanan programa modül bazında veya bir bütün olarak katılım sağlanabilecek.
Programın içerik koordinatörü ve eğitmenlerinden Prof. Dr. Barbaros Özer’e, Prof. Dr. Ebru Şenel ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi’nden Doç. Dr. Oktay Yerlikaya eşlik edecek. Özel sektörden katkı sağlayacak eğitmenler ise Danone’den Özlem Taşdemir, Diversey’den Kürşat Ulus, Karma Grup’dan Zuhal Başaran ile Dairylan’den Mustafa Acar olacak. Süt Akademisi’nin ilk programı Nisan ayında Bursa’da 4 hafta sonu olarak planladı, tüm detaylar ve kayıt işlemleri için Karma Grup ile iletişime geçebilirsiniz.
EĞİTİM PROGRAMI
04-05 Nisan, 2020 MODÜL 1. SÜT SAĞIM VE TOPLAMA İLKELERİ
1.1. Süt kompozisyonu -Prof.Dr. Barbaros Özer
1.2. Süt mikrobiyolojisi – Prof.Dr.Ebru Şenel
1.3. Sütün sağımı ve toplanması -Mustafa Acar (Dairyland)
1.4. Çiğ sütün mikrobiyolojik ve bileşim özelliklerinin son ürüne etkileri -Prof.Dr. Barbaros Özer
10-11 Nisan, 2020 MODÜL 2. SÜT İŞLEME İLKELERİ
2.1. Çiğ süt depolama ilkeleri -Doç. Dr. Oktay Yerlikaya ( Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi )
2.2. Teknoloji ve proses seçim ilkeleri, proses bazlı riskler, temizlik/sanitasyon ve CIP/COP uygulamaları -Kürşat Ulus ( Diversey)
2.2.1. Isıl işlem ve ürün bazlı ısıl islem normu seçimi – Prof.Dr.Ebru Şenel
2.2.2. CIP/COP uygulama örnekleri -Kürşat Ulus ( Diversey)
2.2.3. Hijyenik üretimlerde zonlama ilkeleri (PEM )/ Zühal Başaran (Karma Grup)
2.2.4. Temizlik ve sanitasyon uygulamaları / Kürşat Ulus ( Diversey)
17-18 Nisan, 2020 MODÜL 3. KALİTE KONTROL
3.1. Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri -Prof. Dr. Barbaros Özer
3.2. HACCP ve Ön Gereklilik Programları -Zühal Başaran (Karma Grup)
3.3. Süt ürünlerinde kaliteye etki edebilecek riskler – Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.1. Bakteriyofaj ve mücadele yöntemleri – Özlem Taşdemir (Danone)
3.3.2. Biyofilm oluşumu ve mücadele yöntemleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
3.3.3. Hava ve üründe küf kontrolü – Özlem Taşdemir (Danone)
3.3.4. İyi Laboratuvar Uygulamaları – Prof.Dr.Ebru Şenel
24-25 Nisan, 2020 MODÜL 4. AR-GE ve PROJELENDIRME
4.1. AR-GE Mantığı – Prof. Dr. Barbaros Özer
4.2. Proje konusu belirleme ilkeleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
4.3. Proje yazım ilkeleri – Prof. Dr. Barbaros Özer
MODÜL 5. YASAL MEVZUAT
5.1. Süt Endüstrisi Yasal Mevzuat –
EĞİTİM YERİ : Bursa