Kerevitaş 2019 yılında 2,5 milyar TL ciroya ulaştı
04/03/2020 - 14:21:00
Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketlerinden Kerevitaş, 2019 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıkladı. Buna göre, şirketin 2019 yılı konsolide cirosu, %3 oranında artışla 2,5 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK ise 379,3 milyon TL oldu.
Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde 2019’da FAVÖK marjı ,9 olarak gerçekleşirken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı ,5 oldu. Bu sonuçlarla Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nin FAVÖK marjındaki iyileşme 340 baz puan olurken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı geçen sene ile aynı kaldı.
Satış kanalının ve ürün portföyünün doğru yönetilmesi karlılığa katkı sağladı
2019 yılında satış kanalının, ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi sonucu satış hasılatı artışının üzerinde faaliyet kârı büyümesi ve kâr marjı artışları gerçekleştirildi. Gerek yağ gerekse dondurulmuş gıda ve konserve iş biriminde sunulan yenilikler müşterilerin beğenisini kazanarak hane penetrasyonunu artırdı; SuperFresh, Bizimyağ ve Teremyağ olmak üzere ana markaların liderliğini pekiştirdi. Kerevitaş dondurulmuş gıda kategorisinde %56, yağ grubunda ise markalı pazarda %66 pazar payıyla yılı güçlü pazar lideri olarak kapattı.