Gastronometro şeflerinden mevsim geçişlerine özel prebiyotik muhallebi tarifi
11/09/2020 - 17:50:00
Mevsim geçişleriyle birlikte beslenme, uyku düzeni ve vücut direnci gibi pek çok alışkanlık değişiyor. Mevsim geçişlerinde sık yaşanan mide ve bağırsak sorunları, mutfaklarda da değişime yol açıyor. Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, mevsim geçişlerine uyum sağlamaya destek prebiyotik muhallebi tarifini paylaştı.
Kara Pirinçli Badem Tatlısı
Malzemeler
· 40 gram siyah pirinç̧ - 4 yemek kaşığı
· 60 gram nişasta - 8 yemek kaşığı
· 120 gram bal (vegan tarif için üzüm pekmezi) - yarım su bardağı
· 2 gram toz vanilya - 1 çay kaşığı
· 100 ml Hindistan cevizi sütü - yarım su bardağı
· 1 litre badem sütü
Hazırlanışı
· Kara pirinç̧ ve badem sütü, pirinç̧ yumuşayıncaya dek pişirilir.
· Nişasta çok az su eklenerek açılır ve kaynayan süte eklenir.
· Toz vanilya ve bal eklendikten sonra altı kapatılır.
· Kaselere paylaştırıldıktan sonra soğutulup üzerine Hindistan cevizi sütü̈ gezdirilerek servis edilir.