Gıda işletmeleri çalışanları sertifikalandırıldı
24/06/2021 - 15:28:00
Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu’nun birlikte düzenlediği gıda işletmelerine destek olmak amacıyla ücretsiz olarak ve online gerçekleştirilen Güvenilir Eller Eğitimi ile 3500 sektör çalışanı sertifikalandırıldı. İstanbul’da sekiz farklı belediye kapsamında yer alan gıda işletmeleri gıda güvenliğinden güncel mevzuatlara kadar birçok konuda eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.
"Amacımız ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlamak"
Unilever Ev Dışı Tüketim Pazarlama Lideri Özge Akpınar bu iş birliğiyle ilgili olarak, “Böylesine önem taşıyan gıda güvenliği bizim de sektöre fayda sağlamaya çalıştığımız kritik alanlardan bir tanesi. Unilever Ev Dışı Tüketim Ekibi olarak her 2 profesyonel mutfaktan 1’ine ulaşmanın, şeflerle yakın temas halinde çalışmanın bize getirdiği sorumluluğun farkındayız. Bu nedenle ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımlar atmaya odaklanıyoruz. Senelerdir markamızın ‘Destekle, İlham Ver, Geliştir’ amacı doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerle sektöre farklı alanlarda destek veriyoruz. Pandemi döneminde en büyük amaçlarımızdan biri de ev dışı tüketim sektörü için normalleşme süreçlerinde güvenilir bir yol arkadaşı olmak. Bu doğrultuda 2016 yılından bu yana 63 bin 335 mutfak çalışanına fayda sağlayan ‘Güvenilir Eller’ eğitim modüllerimizin arasına geçtiğimiz yıl ‘Personel Hijyeni Önlemleri’ içeriğini ekledik ve ‘Güvenilir Eller’ eğitimini ücretsiz olarak tüm Türkiye’deki işletmelerin erişimine açtık. Ayrıca bu dönemde öne çıkan konularda işletmelere yol gösterecek rehber içerikler hazırladık" dedi.
Bu yıl ortak bir bakış açısı ve hedefler doğrultusunda Güvenilir Ürün Platformu ile bir araya gelerek eğitim zincirlerine yeni bir halka eklediklrini kaydeden Akpınar, "Birlikte ev dışı tüketim sektörünün ilerlemesinde önemli bir rol oynayacak bir adım attık. Bu iş birliği çerçevesinde Güvenilir Ürün Platformu’nda çevrimiçi ve ücretsiz eğitim içerikleri sunduk. İşletmelerin gıda güvenliği alanındaki çabalarına bu eğitimlerle destek verdik. Alanında uzman gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekimler tarafından verilen bu eğitimleri tamamlayan katılımcılarımız Güvenilir Eller Sertifikası aldılar. Bu sertifikayla birlikte katılımcılarımız müşterilerine pandemi döneminde aldıkları tedbirler konusunda ne kadar hassas olduğunu gösterebilecek. UFS olarak tıpkı bugün olduğu gibi bundan sonra da sektörümüzdeki paydaşların yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızla sektörümüzün büyümesi ve gelişmesine destek olmaya devam edeceğiz. Eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmış tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum ve restoranların tekrar açıldığı bu süreçte sağlıklı günler ve hayırlı işler diliyorum” diye konuştu.