Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Teksüt’ün üç peynirine Avrupa’dan üstün lezzet ödülü 

Avrupa’daki önemli şef ve gurmeleri bir araya getiren Uluslararası Lezzet Enstitüsü “2022 Tadım Değerlendirmesi” sonrasında Teksüt’ün üç farklı peynirine, ‘Superior Taste Award’, (Üstün Lezzet Ödülü) verdi. Teksüt Krem Peynir 2019 yılında aldığı ödülü ikinci kez kazanırken, Teksüt Süzme Beyaz Peynir ve Teksüt Tam Yağlı Taze Kaşar da ilk kez Lezzet Ödülü’ne layık bulunarak Teksüt’ün lezzet ve üretim kalitesi de Avrupalı gurmeler tarafından tescil edildi. 




Teksüt peynirler yeniTeksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, Teksüt peynirlerine Avrupalı şef ve gurmelerin ödüle değer bulmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ilk kez 2019 yılında ödül aldıklarını, bu yıl ise ödül alan ürünlerin sayısını artırmaktan dolayı farklı bir gurur yaşadıklarını söyledi. “Üstün Lezzet Ödülü yolculuğumuzda ödül alan ürünlerimizin sayısı hızla artıyor. Teksüt lezzeti ve kalitesi Avrupa’da böylece tescillendi. Teksüt ürünleri başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük talep ve ilgi görüyor” diyen Aksaray şöyle devam etti:
 
Teksüt lezzetine yıldız yağmuru
International Taste Institute  (Uluslararası Lezzet Enstitüsü) 2022 yılına ilişkin yaptığı tadım etkinliğinde Teksüt Süzme Beyaz Peynir 2 Yıldız Superior Taste Award, Teksüt Krem Peynir 2 Yıldız Superior Taste Award, Teksüt Tam Yağlı Taze Kaşar Peynir 1 Yıldız Superior Taste Award ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Hem ülkemiz hem de bizler için gurur verici bu tablonun ortaya çıkması için çiftçilerimiz başta olmak üzere Gönen fabrikamızdaki çalışanlarımızla uyumlu ve gayretli bir çalışma sürdürüyoruz. Ar-Ge ekibimizle dünya standartlarında ürünleri üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz yakın dönemde daha fazla ürün kategorisinde lezzet ödülü almak için çalışmak olacak.”
 
20 ülkeden 200’ün üzerinde ünlü şef ve sömeliye
Uluslararası Lezzet Enstitüsü’nün Belçika’nın Brüksel’deki merkezinde yapılan tadım değerlendirme etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden ve 15 aşçılık ve içecek derneğinden aralarında Michelin ödüllü aşçıların da yer aldığı 200 şef ve sömeliye katıldı. Dünyanın dört bir yanındaki gıda ve içecek üreticileri tarafından gönderilen ürünler, kör tadım yöntemi ile test edildi ve duyusal analiz puanlarına göre sertifikalandırıldı. Yüksek duyusal analiz puanına sahip ürünler ise ‘Superior Taste Award’a hak kazandı.