Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baylan mucidi olduğu Kup Griye Günü’nü 3 Haziran’da kutluyor

Türkiye Cumhuriyeti ile aynı dönemde kurulan İstanbul’un en eski pastanesi Baylan, mucidi olduğu ve yarım asırdan fazladır tarifi değişmeyen Kup Griye’yi özel bir günle taçlandırmak amacıyla her sene Haziran ayının ilk cuma gününü Kup Griye Günü ilan etti. Bu sene ilk kez kutlanacak olan Kup Griye Günü kapsamında 3 Haziran Cuma günü Baylan Kadıköy, Bebek ve Galataport şubelerini ziyaret edenlere Kup Griye ikram edilecek.
 




Baylan Küp GriyeBaylan Pastanesi’nin kurucusu Harry Lenas’ın bardağını ayaklı bir kupaya benzettiği ve içerisindeki balbademin ismi griye olduğu için ismini Kup Griye koyduğu bu özel lezzetin artık kendine has bir günü var. Cumhuriyetle yaşıt olan ve ilk yeni yıl vitrini, ilk yeni yıl hediye kutusu, ilk espresso, ilk Sevgililer Günü ve daha nice ilkleri Türk toplumuyla tanıştıran Baylan, haziran aylarının ilk cuma gününü bundan böyle Kup Griye Günü olarak kutlayacak.
 
‘Kup Griye’yi bilmeyen, tatmayan ve yaşamayan kalmasın’ sloganıyla ziyaretçilerini geçmişten günümüze bir zaman yolculuğuna çıkmaya davet eden Baylan, ilk Kup Griye Günü’nü 3 Haziran Cuma günü kutlayacak. 3 Haziran’da saat 13.00-18.00 saatleri arasında Baylan Kadıköy, Bebek ve Galataport şubelerini ziyaret edenlere canlı müzik eşliğinde Baylan’ın özel tarifiyle hazırlanan Kup Griye ikram edilecek.
 
1950’den beri formülü değişmedi
Sadece Baylan’da bulunabilen, tamamen el yapımı Kup Griye; bal badem, karamel sos, krem şanti, vanilyalı ve karamelli dondurmayla hazırlanarak, boz Antep fıstıkları ve kedi dili ile servis ediliyor. 1950’lerden beri formülü hiç değişmeyen ve Baylan’ın keşfettiği özel tarifle üretilen Kup Griye, Baylan mağazalarında lezzet severleri bekliyor.