Fersan’ın sirke bazlı yeni gazlı içeçeği NONTOXX raflarda
İnovatif çalışmalarıyla dikkat çeken Fersan, NONTOXX markasıyla sağlıklı içecek pazarında iddialı bir giriş yaptı. Koruyucu madde, ilave şeker ve yapay renklendirici içermeyen NONTOXX, sirke ve vitamin kombinasyonunun öne çıktığı dört ayrı lezzetle tüketicilerle buluştu.
Yerel üreticiler Konya’da atağa geçecek
Yerel üretimin desteklenmesi ve ticaretin geliştirilmesini amaçlayan Türkiye’nin Kahramanları Projesi üretici buluşmaları Konya ile devam ediyor. Türkiye’nin farklı illerinde üreticilere iş geliştirme eğitimleri verilmesi ve üreticileri alım heyetleriyle buluşturma projesi olan Türkiye’nin Kahramanları Konya buluşması, 18 Nisan’da Konya Ticaret Odası Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Sofralık yumurta ihracatında fon kesintisi artırıldı
Kent lokantaları kapandı mı? İddialara ilişkin açıklama geldi
CHP İletişim hesabının boykot paylaşımında 'Ülker' garipliği
Feast, ilk AgroFest 2025 etkinliğinde lise öğrencileriyle buluştu
Tarım ve gıda endüstrisinde sürdürülebilirlik ve teknoloji entegrasyonunun öneminin artmasıyla birlikte, bu alandaki farkındalığı erken yaşlarda oluşturmak amacıyla AgroFest 2025, 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde Feast’in ev sahipliğinde ilk kez lise öğrencilerine özel olarak düzenlendi. Tarım ve gıda sektöründe yenilikçi yaklaşımların ele alındığı etkinlik, gençleri sektörün geleceğine dair bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı hedefledi.
Türkiye’nin en sevilen şerbetli tatlısı baklava
Areda Piar’ın Türkiye genelinde 14-17 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği şerbetli tatlılar araştırmasına göre, Türk halkının en sevdiği şerbetli tatlı yüzde 64,1 ile baklava oldu. Çeşitleri arasında fıstıklı baklava öne çıkarken, soğuk baklavanın da popülerliğini artırdığı görülüyor. “Hangi Türk şefin yaptığı şerbetli tatlıyı yemek isterdiniz?” sorusuyla Arda Türkmen (yüzde 26) ve Ömür Akkor (yüzde 25,9) öne çıkıyor. Türkiye’nin birlikte baklava yemek istediği ünlü isimler arasında yüzde 26 ile Demet Akbağ ilk sırada yer alıyor.
GCA'dan gıda israfını azaltan cam ambalaj çözümleri
Sahurda 1 litre su içilmeli
Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Ramazan ayında gün içinde susuzluk çekilmemesi için sahur zamanlarında tuz ve baharat içeriği yüksek gıdaların tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, doğal kaynak ve doğal mineralli suların limon ilave edilerek içilmesinin elektrolit kayıplarını önleyeceğini vurguluyor.