Türkiye’nin önde gelen dondurulmuş gıda markalarından SuperFresh’in yeni yayına giren “Dolapta Ne Var?” kampanyası lezzet-pratiklik-bereket ekseninde tanıtıldı.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, pestisitin tutunma ihtimalinin toprağa yakın yetiştirilen hızlı tüketim kanalındaki ürünler ile ömrü kısa olan maydanoz ve marul gibi yeşilliklerde fazla olduğunu belirtip, "Yeşil biber, kapya biber gibi sezon dışında üretilen ürünlerde de yine pestisit bulunma ihtimali yüksek" dedi.
Erkaya Makine’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı FAM- STUMABO’nun farklı türdeki biber ve yapraklı sebzelerin doğranması ve şerit halinde kesilmesi için geliştirdiği dayanıklı, yüksek kapasiteli bantlı kesim makinesi Yuran Capcitec dondurulmuş sebze sektörü başta olmak üzere gıda üreticilerinin hayatını kolaylaştıracak.
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, iklim krizi, dünya genelindeki yüksek faiz oranları ve jeopolitik gerilimlere rağmen Türkiye gıda sanayinin 2024 yılında yaklaşık 160 milyar dolar hacme ulaştığını da kaydetti.
Dardanel, "Zeytinyağlı Ton Balığı" ile dünya gastronomisinin en prestijli ödüllerinden biri olan Superior Taste Award'da ödüle lâyık görüldü. Uluslararası Lezzet Enstitüsü'nün 20 farklı ülkeden jürisi tarafından, kör tadım metoduyla değerlendirilerek, üstün lezzet ödülü kazandı.
İstanbul’da sahte içki kabusu sürüyor. Son 72 saatte yaşanan can kaybı sayısı 30’a yükseldi. Sahte içkiden zehirlenen 31’i yoğun bakımda olmak üzere 49 kişi ise hastanede tedavi görüyor. Kentte sahte içki kaynaklı yaşamını yitirenler arasında yabancı uyruklu kişiler de bulunuyor.
Türkiye’nin köklü süt ve süt ürünleri markalarından Teksüt, çok yönlü ve yenilikçi ürünü Akava’yı peynir severlerin beğenisine sundu. Akava, hem sürülebilir hem kolay dilimlenebilir hem de küp küp doğranabilir formlarıyla sofraları zenginleştiren bir peynir olarak dikkat çekiyor.
Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Türkiye'de tarım sektöründe yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve tarım-gıda değer zincirinin bugünkü durumunu analiz etti.
* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Türkiye’nin önde gelen dondurma üreticilerinden Golf Dondurma, karbon ayak izini azaltma misyonuyla yeni tedarik edilen dolaplarında farklılığa giderek enerji tasarruflu yeni nesil modelleri tercih etti. Marka, bu çevre dostu dönüşümle enerji tasarrufunu destekleyip uzun ömürlü ve verimli bir depolama deneyimi sunarak sektöre öncülük etmeyi amaçlıyor.
Aromsa Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi tarafından başlatılan ve 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde lanse edilen bu projeyle şirket, çalışanlarının kültürel çeşitliliğini ve şirketin aroma zenginliğini bir araya getirerek kapsamlı bir e-kitap oluşturdu. Bu özel kitabın adı; Aromalı Tarifler.