Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karma Grup’un organize ettiği Koku Atölyesi 17 Mart Cuma günü yapılacak

Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Koku Atölyesi, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da yapılacak.  




Koku almaİnsan koku alma duyusu üzerine yapılan çalışmaların, gıda, kozmetik, kimya, tekstil ve ambalaj endüstrisi gibi çok geniş bir alanda uygulamaları gün geçtikçe önem kazanıyor. Farklı bilimsel disiplinlerden koku algısı üzerine birçok araştırma çalışması yapılıyor.
 
Koku ve koku alma duyumuz, nasıl düşündüğümüzü, hareket ettiğimizi ve davranışlarımızı etkileyerek hayatımızı tahmin edilenden çok daha fazla etkilemektedir. Kokular, hem anıları çağrıştırmakta, hem de yeni deneyimlerle anıları oluşturmaktadır. Ürün tercihlerimizde bu anılarında etkisi bulunuyor. Tüketiciler tarafından beğenilen bir kokunun tüketici davranışları üzerindeki pozitif etkisi yeni ürün geliştirme içinde değerlendirilmektedir.
 
Koku algısı aynı zamanda kültürel  duruma da bağlı olan bir kavramdır. Ancak koku tanımlayıcılarımızın kısıtlı olması sebebiyle, kokunun ürünün özellikleri üzerindeki etkisi hakkında halen bilmediğimiz birçok yönü bulunmaktadır. Koku tanımlayıcıları için kullandığımız koku kütüphanemiz genişledikçe ve farklı konsantrasyonları tanımlama kapasitemiz arttıkça, ürünün özellikleri ve etkileri hakkında derin bir bilgi sahibi olabiliriz.
 
Koku AtölyesiKokuya ilişkin her şey Koku Atölyesi'nde paylaşılacak
Bu gerçeklerden yola çıkan Karma Grup, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da Koku Atölyesi’ni düzenliyor. Workinton Kozyatağı AND’da 13.00-17.30 saatlari arasında gerçekleştirilecek eğitimde; koku alanında yapılan araştırmaların incelenerek tecrübe edilmesi amaçlanıyor. Koku atölyesi programı kapsamında, katılımcılarla birlikte farklı kokuların ve aromaların tanımlanması, koku profillerinin ve koku eşiklerinin belirlenmesi üzerine uygulamalar da gerçekleştirelecek.
 
Program Akışı: 
· Koku Algılama Faktörleri/Koku Fizyolojisi-Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven 
· Koku Profilleri-Döhler
· Duyusal Analiz için Panelist Seçimi/Eğitimi’nde Koku Uygulamaları-Dr. Tuğba Özdal
· Kokuların Tanımlanması Testi
· Aromaların Tanımlanması Testi
· Koku Profillerinin Belirlenmesi Testi
· Koku Farklılıklarının Algılanması Testi
· Uygulama Sonuçlarının Değerlendirilmesi
 
Eğitmenler:
Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Özdal,
Döhler firmasından Arge Direktörü Eser Küreli ve Duyusal Analiz Bölümü Müdürü Yasemin Şengül
 
Atölye Tarihi: 17 Mart 2023 Cuma - 13.00 - 17.30
Eğitim Yeri:  Workinton Kozyatağı AND
Kayıt – İletişim: 0216 706 34 70  / 0216 906 00 40 / info@karmalt.com
 
Koku Atölyesi Medya: