Süt Akademisi’nden Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı Eğitim Semineri
19/05/2023 - 04:39:00
Süt Akademisi, Dünya Süt günü kapsamında süt ve süt ürünlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatı konusunda bir eğitim semineri düzenliyor. 2 Haziran Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek programda; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve süt endüstrisinin regülasyondan sorumlu yöneticileri bir araya gelecek.
Süt Akademisi Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı Eğitim Semineri’nde; süt sektöründeki profesyonellerin günlük uygulamalarda karşılaştıkları regülasyon kaynaklı problemler, mevcut yasal düzenlemelerin inovasyon ve AR-GE çalışmalarıyla uyumu ve coğrafi işaretlemenin yasal boyutları masaya yatırılarak, gıda kodeksi çerçevesindeki çözümler akademik bakış açısıyla değerlendirilecek.
Programa ilişkin bilgiler ise şöyle:
· 09.00- Kayıt- Karşılama- Kahvaltı - Taş Bahçe ( Cemile Sultan Korusu)
· 10.00- Açılış
· Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bölüm Başkanı
· Prof. Dr. Barbaros Özer - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Süt Akademisi Bilimsel Koordinatörü
· Kemal Altınkılıç - İTO Hayvansal Gıda Ürünleri Meslek Komitesi Başkanı
· 10::45 Selman Ayaz - Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı “Süt ve süt ürünleri mevzuatı güncel durum, fonksiyonel ve takviye edici gıda regülasyonları”
· 11:45 Kahve arası
· 12:00 Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu - YÜCİTA Başkanı “Coğrafi işaretli süt ürünleri ve regülasyon”
· 13.00-13.45 Öğle Yemeği
· 13:45 Prof. Dr. Barbaros Özer -“Yenilikçi süt işleme teknikleri- teknolojilerinin regülasyonlar çerçevesinden değerlendirilmesi”
· 14:30- Birol Delibaş - Pınar Süt A.Ş. - “TGK Fermente Süt Ürünleri Tebliği, genel değerlendirme”
· 15:15 Kahve arası
· 15:30 İlhami Şahin, Regülasyon Koordinatörü, Karma Grup “Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği genel değerlendirme”
· 16:15 Genel Değerlendirme ve Soru-Cevap
· 17:00 Kapanış
Eğitim yeri: Cemile Sultan Korusu Seminer Salonu - İstanbul
Kontenjan sınırdır. Program Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü iş birliği ile oluşturulmuştur.
Destekleyen kurumlar: ASÜD ve SETBİR
Ayrıntılı bilgi için: https://www.karmalt.com/sut-akademisi-mevzuat