Schneider Electric yeni nesil teknolojilerle süt endüstrisinin gelişimine destek veriyor
03/07/2023 - 16:07:00
Schneider Electric, süt ürünleri endüstrisinin yaşadığı zorlukları aşmada teknolojinin önemini vurguluyor. Şirketin geliştirdiği yenilikçi çözümlerle “Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nin” entegre edildiği tesislerde verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlanırken, tedarik zincirlerine de çeviklik ve dayanıklılık kazandırılıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Süt üretiminde şeffaflığı, güvenilirliği ve verimi mümkün kılan teknolojiler
Schneider Electric'in gıda ve içecek sektörü için geliştirdiği sistem mimarisi ‘EcoStruxure for Food and Beverage’, ileri dijital teknolojilerle süt üretiminde şeffaflığı, güvenliği, güvenilirliği ve verimliliği mümkün kılıyor. Bu teknolojiyle sürdürülebilir, verimli ve pazar hızına uyumlu bir tesisi inşa etmek için tüm alt yapıyı tasarlamak, işletmek ve bakımını yapmak için tek bir otomasyon sistemi kurmak mümkün. Bu teknoloji, kolay bakım ve işletme imkanının yanı sıra gelecekte oluşabilecek kapasite artışı ihtiyaçları için de ölçeklenebilir ve esnek bir sistem mimarisi sağlıyor. Ayrıca yüksek kontrol ve denetim fonksiyonları sayesinde yeni hatların tasarlanması ve işletilmesi sırasında zaman ve para tasarrufu sağlayarak dağıtım sürecini hızlandırıyor.
Tedarik zinciri boyunca yüksek görünürlük ve takip avantajı
Süt endüstrisi bugün ayrıca operasyonel verimliliği etkileyen sınırlı izleme ve takip olanakları, enerji tüketiminin takibindeki yetersizlikler gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya. Süt ürünleri üreticilerinin dijital teknolojileri işlerine entegre etmeleri, sadece kendi operasyonlarında değil, tedarik değer zinciri boyunca yüksek bir görünürlük ve takip avantajı sağlıyor. Bu da ürünlerini güvenli bir şekilde üretme, depolama ve dağıtma olanağına imkan tanıyor. Optimizasyon, dijitalleşme ve elektrifikasyon süreçleriyle uçtan uca verimli, güvenli ve güvenilir sistemler inşa ediliyor. Böylece değişen tüketici talepleriyle uyumlu ve piyasanın zorluklarını aşmaya hazır bir işletmeye sahip olmak mümkün oluyor.
186 yıllık köklü deneyim: Schneider Electric
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden kuruluşlardan Schneider Electric, 186 yıllık köklü deneyimiyle enerjinin güvenli, güvenilir, verimli ve çevreci bir şekilde yönetilmesi için çalışıyor. Dünyada 100’den fazla ülkede, yaklaşık 130 bin çalışanıyla endüstrileşme, şehirleşme ve dijitalleşme trendlerine paralel olarak artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla teknolojik çözümler geliştiriyor. Tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği alan Schneider Electric, küresel bir ‘Etki Şirketi’ olarak bu alana liderlik ediyor. Corporate Knights, CDP İklim Değişikliği, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi (DJSI), EcoVadis ve S&P Global gibi itibarlı platformlarda dünyanın öncü kurumları arasında gösteriliyor.
Türkiye’de ise Schneider Electric, Manisa ve Sancaktepe’de bulunan 2 üretim tesisi, 1500’ün üzerinde çalışanı ve 200’e yakın yerel iş ortağıyla 35 yıldır faaliyet gösteriyor. EcoStruxure mimarisi adını verdiği bina, veri merkezi, endüstri ve alt yapı sektörlerine sunduğu enerji verimliliği çözümleri sayesinde Türkiye’nin enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına katkıda bulunuyor. AVEVA ile enerji ve süreç verilerini bir araya getirerek ve bir dizi özel endüstriyel yazılımla zenginleştirilmiş bir kurumsal veri merkezi oluşturarak, müşterilerinin operasyonları için bütünsel bir dijitalleşme çözümü sunuyor. Aynı zamanda iş dünyası, akademisyenler ve öğrenciler için de bir laboratuvar görevi gören inovasyon merkeziyle gerçek zamanlı teknoloji çözümleri geliştiriyor ve "İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi" girişimine destek veriyor. Tüm bu hizmetleriyle Schneider Electric, müşterileri ve iş ortaklarına daha çevik ve esnek çözümler sunarak enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasında çözüm ortaklığı yapıyor.