Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karma Grup’tan “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi”

Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.




Raf ömrüGıda kalitesi ve raf ömrü, gıda endüstrisinin kalite kontrol, araştırma ve geliştirme süreçlerinde odak noktalarını oluşturuyor. Bu süreçler, ürünlerin standartlara uygunluğunu sağlamak, müşteri beklentilerini karşılamak, gıda güvenliğini ve kalitesini maksimum düzeyde sağlamak için sürekli olarak gözden geçirilmelidir. 
 
Bu gerçeklikten hareket eden Karma Grup’un organize ettiği “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Pendik’te Crowne Plaza Istanbul – Asia’da 1 gün olarak yapılacak eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.
 
Karma Grup tarafından yapılan duyuruda Raf Ömrü Analizleri Eğitimi seminerine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
 
EĞİTİM İÇERİĞİ
 
1. Gıdalarda Raf Ömrü - Gıda kalitesini ve raf ömrünü nasıl tanımlarsınız?
 
· Raf Ömrü tanımı
· Raf ömrünü etkileyen faktörler
· Gıdalarda bozulma reaksiyonları
 
2. Raf ömrü karar ağacını oluşturulması
 
· Raf ömrünü tanımlamadaki zorluklardan bazıları nelerdir?
· Gıdaların raf ömrünü hangi faktörler etkiler?
 
3. Raf ömründe kriter belirleme
 
· Duyusal kriterler
· Mikrobiyolojik kriterler
· Kimyasal kriterler
· Fiziksel kriterler
 
4. Raf ömrü belirlenesinin bilimsel temelleri
 
· Kinetik analiz, reaksiyon kinetiği
· Hızlandırılmış raf ömrü testleri
· Gıda raf ömrü testlerinin planlanması
 
5. Raf ömrü testleri, ürün bazında örnekler ve problem çözümleri
 
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektörü (üretim, kalite, ar-ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar
 
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
 
EĞİTİM YERİ: Crowne Plaza Istanbul - Asia / Pendik / İstanbul 
 
Daha fazla bilgi için: +90 216 906 00 40