Karma Grup’tan “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi”
22/02/2024 - 14:14:00
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.
Bu gerçeklikten hareket eden Karma Grup’un organize ettiği “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Pendik’te Crowne Plaza Istanbul – Asia’da 1 gün olarak yapılacak eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.
Karma Grup tarafından yapılan duyuruda Raf Ömrü Analizleri Eğitimi seminerine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
EĞİTİM İÇERİĞİ
1. Gıdalarda Raf Ömrü - Gıda kalitesini ve raf ömrünü nasıl tanımlarsınız?
· Raf Ömrü tanımı
· Raf ömrünü etkileyen faktörler
· Gıdalarda bozulma reaksiyonları
2. Raf ömrü karar ağacını oluşturulması
· Raf ömrünü tanımlamadaki zorluklardan bazıları nelerdir?
· Gıdaların raf ömrünü hangi faktörler etkiler?
3. Raf ömründe kriter belirleme
· Duyusal kriterler
· Mikrobiyolojik kriterler
· Kimyasal kriterler
· Fiziksel kriterler
4. Raf ömrü belirlenesinin bilimsel temelleri
· Kinetik analiz, reaksiyon kinetiği
· Hızlandırılmış raf ömrü testleri
· Gıda raf ömrü testlerinin planlanması
5. Raf ömrü testleri, ürün bazında örnekler ve problem çözümleri
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektörü (üretim, kalite, ar-ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTİM YERİ: Crowne Plaza Istanbul - Asia / Pendik / İstanbul
Daha fazla bilgi için: +90 216 906 00 40