Söke, kurabiye üretim tesisini devreye aldı
24/05/2024 - 17:43:00
Un sektörünün başarılı kuruluşlarından Söke’nin, Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995 metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip unlu mamuller tesisinde kurabiye üretimi başladı. İlk etapta 4 çeşitle başlanan üretim, ilerleyen zaman diliminde 7 çeşide çıkarılacak.
Un sektörünün perakendedeki lider markalarından Söke, pazardaki liderliğini unlu mamuller sektörüne taşımak adına 11.10.2023 tarihinde KAP’a Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995 metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinin kiralandığını ve 2024’ün ilk yarısında da üretime geçileceğini bildirmişti. 23 Mayıs itibariyle yeni tesis üretime başladı. İlk etapta 4 çeşit kurabiye üretimiyle başlayan sürecin ilerleyen zamanda toplamda 7 farklı kurabiye üretimiyle devam etmesi planlanıyor.
“Undaki liderliğimizi unlu mamuller sektörüne de taşımak istiyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Söke olarak hem ürün yelpazemizi genişletme çalışmalarında hem de mevcutta olan ürünlerimizde Ar-Ge çalışmalarını çok önemsiyoruz. Tüketici sağlığı odaklı bir marka mottomuzla yaptığımız tüm çalışmalarımızda, yeni lezzetlerde kurabiyeler, farklı yelpazede geliştirilen glutensiz ürünler, rutubeti düşürülmüş un çalışmalarımız her geçen gün devam etmektedir. Söke kurabiye grubuyla da unlu mamuller sektörüne adım atarak un sektöründeki liderliğimizi unlu mamuller sektörüne de taşımak istiyoruz” dedi.