Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Aromsa Genç Oda Orkestrası ile unutulmaz bir 2023 – 2024 sezonu geride kaldı

Üretimini yaptığı yüksek katma değerli ürünlerle Türkiye gıda endüstrisinin gelişimine öncülük eden kuruluşlardan Aromsa, sanat ve kültür alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 2021 yılında sanat ve kültür camiasına merhaba diyen Aromsa Genç Oda Orkestrası’nın 2023-2024 sezonu boyunca gerçekleştirdiği konser serileri, klasik müzik müdavimlerinden tam not alıyor. 
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi




Aromsa Genç oda orkestrasıAromsa kurulduğu 1982 yılından itibaren gıda sektörüne “yaratıcı lezzet ortağı” olma amacıyla başta çok geniş bir aroma portföyü olmak üzere; ekstraktlar, sos ve şuruplar, karamelize şeker, karamel renklendirici, meyve tozları, emülsiyonlar, enzim modifiye süt ürünleri, baharat karışımları tasarlıyor, üretiyor ve sunuyor. “Sosyal fayda” odaklı bir marka olan Aromsa, eğitim, kültür-sanat, çevre, spor ve bilim alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla, “sürdürülebilir kalkınma amaçlarına” katkı sağlamayı hedefliyor. Kültür ve sanata büyük önem veren Aromsa, 2 yılı aşkın bir süredir keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın yönetimindeki Aromsa Genç Oda Orkestrası’nı destekliyor.  
 
Baroktan modern devirlere uzanan geniş repertuar
Aromsa Genç Oda Orkestrası, 2021'de kurulmuş bir orkestra olarak genç yeteneklere platform sağlıyor. Cihat Aşkın'ın genel müzik direktörlüğündeki orkestra, baroktan modern devirlere uzanan geniş repertuarıyla dikkat çekiyor. Aromsa Genç Oda Orkestrası, genç yetenekli müzisyenlerden oluşan ve geleceğin müzikal liderlerini desteklemeyi hedefleyen bir topluluk. Orkestra, genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmakla birlikte, müzikal yeteneklerini geliştirmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için bir platform imkanı sağlıyor. Konserlerinde çoğunlukla klasik müzik eserlerini ve yerel bestecilerin yapıtlarını seslendiren Aromsa Genç Oda Orkestrası, dinleyicilere genç ve dinamik bir müzikal deneyim sunmayı amaçlıyor. 
 
Aromsa oda orkestrası 1Süreyya Operası’nın büyüleyici atmosferinde klasik müzik ziyafeti
Aromsa Genç Oda Orkestrası, 2023-2024 sezonu boyunca konser serilerine İstanbul - Kadıköy’deki tarihi Süreyya Operası’nda devam ediyor. Gıda Teknolojisi Dergisi, Aromsa’nın davetlisi olarak orkestranın Nisan ve Mayıs konserlerini izledi. Sezonun 6. konseri 19 Nisan Cuma akşamı Şef Hasan Niyazi Tura ve piyanist Kenan Tatlıcı'nın yönlendirmesiyle renkli ve keyifli bir şekilde tamamlandı. Süreyya Operası’nın etkileyici atnosferinde gerçekleştirilen konsere, klasik müzik severler büyük ilgi gösterdi. "Mavi Renkli Müzik Gecesi" adını taşıyan bu konser, İngiliz besteci John Rutter'ın yaylı çalgılar süitinden ilham alınarak düzenlenmiş. Rutter'ın "Mavi Renkli Bir Başlığım Var" adlı eserinden esinlenen yaylı çalgılar süiti, sade ve etkileyici renkleriyle icra edildi. Mavi renkler, iç huzur ve derinlik duygularını temsil ederken Yalçın Tura'nın evrensel ve ulusal müzik öğelerini bir araya getirmesi, gökyüzü mavisi gibi engin bir kardeşlik duygusunu yansıttı. 
 
Çaykovski’nin Yaylı Çalgılar Serenadı icra edildi
Aromsa Genç Oda Orkestrası 17 Mayıs Cuma akşamı "Romanstan Rezonansa" adlı bir konser verdi. Şef Can Okan ve gitar sanatçısı / besteci Mesut Özgen'in yönlendirmesiyle gerçekleştirilen konserde, J. Sibelius’un “Romans Op.42” adlı eseri,  F. Kaufman’ın “Gitar Konçertosu” ve romantik dönemin ünlü Rus bestecisi Pyotr İlyiç Çaykovski'nin “Yaylı Çalgılar Serenadı” klasik müzik müdavimleriyle buluştu. 4 bölümde icra edilen Yaylı Çalgılar Serenadı’nın ilk bölümü yavaş bir açılışla başlayıp sonradan hızlanırken, ikinci bölümde 19. yüzyıl Rus aristokrasi hayatından izler tasavvur edildi. Serenadın üçüncü bölümü içtenlikli bir ağıttan oluşurken, dördüncü ve son bölümde ise Rus halk ezgilerinden esintilerin yer alığı Finale (Terna russu) Andente – Allegro con spirito çalındı.
 
Aromsa oda orkestrası 2Sezonun son konseriyle İspanyol ruhu yaratıldı
Aromsa Genç Oda Orkestrası 7 Haziran Cuma akşamı gerçekleşen sezonun son konseri “Gitarın Ruhu: Endülüs” ile seyirciye Endülüs ve İspanyol Ruhu’nu yaşattı. Bu konser seyircilere hem otantik hem de taze bir deneyim sunarak keyifli dakikalar yaşattı. Şef Hasan Tura’nın yönettiği, gitar sanatçısı ve besteci Sinan Erşahin ve müzisyen Kağan Korad’ın eşlik ettiği konserde; Vivaldi, Boccherini, Bizet, Albeniz, De Falla, Piazzola, Myers ve Dyens’ten eserler çalındı. Klasik gitarın eşsiz tonuyla öne çıkan düzenlemeler ve orijinal eserler, İspanya’nın Endülüs bölgesine ait gitar ve flamenko kültürünün etkilerini taşıyor. Programda, Rönesans’tan günümüze kadar gitar repertuvarındaki en güzel ve seçkin eserler yer alırken, yaylı orkestra eşliğinde gitarın birlikteliği, popüler gitar müziğini daha zengin bir şekilde sunarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatıldı.