Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Fersan ve TAGEM'den endüstriyel bal sirkesi üretimi için iş birliği

Türkiye’nin önde gelen sirke üreticilerinden Fersan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesindeki Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile bal sirkesi üretimi konusunda önemli bir iş birliğine gidildiğini duyurdu. İki kurum arasında imzalanan Kamu Özel Sektör İş Birliği protokolü kapsamında ülkemizde ilk kez endüstriyel bal sirkesi üretimi gerçekleştirilecek.




Fersan ile TAGEM protokolSöz konusu iş birliği protokolü, bal sirkesinin endüstriyel üretiminin standardizasyonu ve endüstriye kazandırılma olanaklarının değerlendirilmesini kapsıyor. Fersan ve TAGEM’e bağlı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Araştırma Merkezi tarafından yapılan ön çalışmaların başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ürünün sektöre kazandırılması amacıyla iş birliği hayata geçirildi.
 
Gürhan Güven: "Bal sirkesi Türkiye'de ilk kez endüstriyel olarak üretilecek"
Fersan CEO’su Gürhan Güven konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Fersan olarak, TAGEM Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile bal sirkesi üretimi kapsamında önemli bir iş birliğine imza attık. Ülkemizde ilk kez endüstriyel üretimi gerçekleştirilecek olan bal sirkesinin, gıda sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu heyecan verici iş birliğiyle, her zaman olduğu gibi yenilikçi ve kaliteli ürünlerimizi değerli tüketicilerimizle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.