Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven: “Gıda markaları farklı beslenme ihtiyaçlarına cevap vermeli”

Gıda endüstrisi ve akademisi; tüketici tercihlerini, bilimsel yenilikleri ve pazar dinamiklerini Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı CONSENSE 2024’te ele almaya hazırlanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve CONSENSE 2024’ün Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, sağlıklı gıda alternatiflerinin besleyicilik ve fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra duyusal özelliklerinin de tüketici tercihlerinde etkili olduğunu ve üreticilerin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtiyor.




Esra Çapanoğlu Güven2-3 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek CONSENSE 2024’te tüketici tercihleri, pazar dinamikleri, yapay zeka ve yeni teknolojilerin duyusal analizde kullanımı konuları ülkemizin önde gelen akademisyenlerinin yanı sıra sektörün öncü kuruluşları ve paydaşlarıyla ele alınacak. 
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve CONSENSE 2024’ün Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, gıda endüstrisinin fonksiyonel gıda, kişisel beslenmeye destek olabilecek ürünler ve alternatif protein kaynakları ile sürekli gelişim gösterdiğini ifade ederek, “Bu durumu sağlıklı yaşam beklentisine cevap olarak artan fonksiyonel gıda talebiyle uzun süredir görüyorduk. Fonksiyonel gıdalar, gıdalara besleyicilik özelliklerinin ötesinde sağlık açısından faydalı bazı ilave özellikler kazandırmak amacıyla ortaya çıkmış olup pandemi süreci ve sonrasında da artan bir öneme sahip olmuştur” dedi. 
 
Ayrıca Güven, sağlıklı gıda alternatiflerinin besleyicilik ve fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra duyusal özelliklerinin de tüketici tercihlerinde etkili olduğunu ve üreticilerin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.
 
Consense“Tüketici için tat ve kalite imajı ön planda”
Ambalajlı gıda ve hazır yemek sektörünün nutrigenomik eğilimine uyarak ‘ne yiyebiliriz’ ve ‘nereden satın alabiliriz’ sorularına cevap vermeye başladığını aktaran Konferans Eş Başkanı Dr. Tuğba Özdal ise “Sağlıklı içecekler, vitamince zenginleştirilmiş meyve suları, yulaf ve kuruyemiş gibi karışımlar cafe ve restoranların sağlıklı beslenmeye yönelik menülerinde yerini aldı. Bazı mobil uygulamalarda barkod okutarak ürünün diyetindeki yerini görebilen tüketiciler, gıda endüstrisinden kişiselleştirilmiş hizmet verilmesini de beklemektedir. Bir açıdan ise gıda endüstrisinin kullanıcıyla iletişime geçerek kendi markalarıyla ilgili bu bilgileri kendilerinin sunması talep edilmektedir. Bu aşamada tüketici için elbette tat ve kalite özellikleri ön plana çıkmaktadır. Tüm bu dinamikleri 2-3 Ekim günlerinde CONSENSE 2024’te perakende, üretim ve akademi katılımı ile ele alacağız” dedi.
 
Seluz, CONSENSE 2024'ün platin sponsoru oldu
Türkiye’de esans ve aroma sektörünün önemli oyuncularıundan Seluz, 2-3 Ekim günlerinde gerçekleşecek olan CONSENSE 2024’e platin sponsor olarak katılım sağlayacak. Kurulduğu günden bugüne hayatın en özel anlarından ve insan ruhundan ilham alan, doğanın sunduğu zenginliği harmanlayarak yeni koku ve tatlar geliştiren Seluz, CONSENSE 2024’te önemli bilimsel içeriği ile bir deneyim alanı kurgulayarak katılımcılara eşsiz bir tadım yaşatacak.