Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türkiye'de mangalda en çok tavuk kanat ve tavuk pirzola tercih ediliyor

Banvit BRF’nin Ipsos Türkiye ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye’de mangal sefası yapanların en çok %37’lik oranla tavuk kanat ve %21’lik oranla tavuk pirzola, tavuk şarküteri grubunda ise her 10 kişiden 7’sinin sucuk tercih ettiğini ortaya koydu. 




MangalAratırmaya göre, mangalın nerede yapılacağına ve hangi ürünün kullanılacağına kadınlar karar verirken, pişirme görevi de erkeklere düşüyor. Her ne kadar mangal en çok yaz (%87) ve ilkbahar (%64) aylarında yapılsa da araştırmaya katılan mangal tutkunlarının %32’si sonbaharda ve ’si de kış aylarında mangal sefasından vazgeçmediklerini belirtiyorlar. 
 
Tavuk eti neden tercih ediliyor?
Araştırma sonuçlarına göre mangal yaparken menüde tavuk etinin tercih edilmesinde aile üyelerinin tümü tarafından sevilerek tüketilmesinin yanı sıra lezzetli bulunması, kolay pişmesi, kalabalık ailede tüketmeye uygun oluşu, mangalda pişen diğer yiyecekler ile uyumlu olması gibi nedenler sıralanıyor. Mangalın yanında ise biber, domates ve soğan / sarımsak en çok tercih edilen sebzeler olarak öne çıkıyor.