Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
METTLER TOLEDO, yeni kombine kontrol sistemleri ile ileri seviye esneklik sunuyor

Hassas cihazlar ve ürün kontrolü teknolojisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan  METTLER TOLEDO’nun yeni kombine kontrol sistemleri; gelişmiş kalite kontrolü ve ürün güvenliği için üstün hassasiyeti ileri seviye tartımla bir araya getiriyor. 
 
* Bu metin bir advertorial içeriğidir.




mETTLER CMMETTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, yeni CM (otomatik ağırlık kontrol terazisi ve metal dedektörü) ve CX (otomatik ağırlık kontrol terazisi ve x-ray) kombine sistemlerini piyasaya sürerek kombine kontrol portföyünü genişletti. Bu önemli gelişme, yeni M30 R Serisi metal dedektörlerini ve X2 Serisi yüksek performanslı x-ray kontrol sistemlerini yüksek hassasiyetli C Serisi otomatik ağırlık kontrol terazilerine entegre ederek müşterilere kendi uygulamalarına, paketlerine ve bütçe ihtiyaçlarına uygun sistemi seçme konusunda maksimum esneklik sağlıyor.
 
Güçlü 2'si 1 Arada Çözümler
METTLER TOLEDO, yeni nesil CM ve CX Kombine Sistemlerini piyasaya sürerek, entegre bir çözümde hassas tartımla kontaminasyon tespiti işlevlerini bir araya getirmek suretiyle Kritik Kontrol Noktalarını (CCP'ler) yöneten güçlü 2'si 1 arada kontrol çözümleri sunuyor. Bu yeni sistemler; kolaylaştırılmış kullanım, yerden tasarruf sağlayan bir tasarım ve daha düşük toplam işletme maliyeti sunuyor. Yeni M30 R Serisi ve X2 Serisinin entegrasyonu da daha yüksek algılama hassasiyeti sunarak ek bir güvenlik ve kalite kontrolü katmanı sağlıyor.
 
CM Kombine Sistemi (Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve Metal Dedektörü)
CM Kombine Sistemi, hassas tartıma yönelik C Serisi otomatik ağırlık kontrol terazilerini ileri seviye M30 R Serisi metal dedektörleriyle entegre ederek, optimize edilmiş bir fiyat-performans oranı ile kombine sistem portföyünü geliştiren tamamen esnek bir çözüm oluşturur. C Serisi otomatik ağırlık kontrol terazileri, tartımda benzersiz doğruluk ve hassasiyet sunarak yönetmelik standartlarıyla uyumluluğu kolaylaştırır ve ürün israfını en aza indirir. Pratik kullanıcı arayüzlerine ve ileri seviye veri yönetimi özelliklerine sahip olan bu cihazlar, mevcut üretim hatlarına sorunsuz entegrasyona olanak tanır. Ayrıca kaplama alanının daha küçük olması da sınırlı fabrika alanı için uygundur. Üst düzey uygulamalar için bu yenilikçi sistemler, yeni FlashCell™ yük hücresi teknolojisi ile yapılandırılabilir. Bu da otomatik ağırlık kontrol terazilerinin, hassas tartım kontrollerini daha yüksek ürün geçiş hızlarında tamamlayabilmesi anlamına gelir. 
 
M30 R Serisi ve Profile metal dedektörleri, hem ıslak hem de kuru uygulamalar için optimize edilen alüminyum ve paslanmaz çelik dâhil olmak üzere demir içeren ve demir içermeyen çeşitli yabancı maddeleri algılayacak şekilde donatılmıştır. Bunlar, en yüksek seviyede ürün güvenliği ve kalitesi sunar. Gelişmiş sinyal işleme ve akıllı algılama algoritmalarından yararlanan metal dedektörleri, daha küçük yabancı maddeleri algılama kapasitesini artırarak ve hatalı ayırma oranlarını önemli ölçüde azaltarak üstün hassasiyet ve güvenilirlik sağlar.
 
Bu ileri seviye teknolojilerin bir araya gelmesi, üreticilerin kontrol çözümlerini özel uygulama, paketleme ve bütçe ihtiyaçlarına göre uyarlamalarına olanak tanır. Müşteriler, hassas tartım özelliklerini son teknoloji ürünü metal dedektörüyle birleştirerek çeşitli paketleme gereksinimlerini karşılamak için maksimum esnekliğe ulaşır. Sistem aynı zamanda tek bir şasiye tam entegrasyon ile yerden tasarruf sağlayan bir tasarıma sahiptir. Bu da üretim alanı alanını optimize ederken temizlik ve bakım işlerini de kolaylaştırır.
 
CX Kombine Sistemi (Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve X-Ray Kontrol Cihazı)
CX Kombine Sistemi, yüksek hassasiyetli C Serisi otomatik ağırlık kontrol terazilerini son teknoloji ürünü X2 Serisi X-ray kontrol sistemleriyle entegre ederek kapsamlı kalite kontrolü için güçlü bir çözüm oluşturur. X2 Serisi X-ray kontrol sistemleri, sürekli ve paralel olarak 30'dan fazla kontrol algoritması çalıştıran, bulunması zor yabancı maddeleri algılarken israfı da azaltan yenilikçi ContamPlus™ yazılıma sahiptir. Olağanüstü yabancı madde algılaması için daha net görüntüler üreten HiGain dedektör teknolojisine de sahip olan bu sistemler; metal, cam, taş, kireçlenmiş kemik ve yüksek yoğunluklu plastik gibi çok çeşitli yabancı maddeleri belirleyebilir ve aynı zamanda eksik veya kırık ürünlerin algılanması gibi kalite güvencesi kontrollerini yapabilir.
 
MettlerFlashCell™ teknolojisi ile donatılmış C Serisi otomatik ağırlık kontrol terazilerinin hassas tartım özellikleriyle bir araya gelen bu entegrasyon, çeşitli paketleme ihtiyaçları için benzersiz bir doğruluk ve tutarlılık sunar. Bu iki teknolojiyi bir araya getiren üreticiler; verimlilikte artış, toplam işletme maliyetinde ise düşüş elde edebilir. Akıllı endüstriyel tasarım, bileşenlere hızlı ve aletsiz erişim ile kullanımı kolaylaştırır ve bandın ve perdenin beş dakikadan kısa sürede çıkarılmasını sağlar. Pratik kullanıcı arayüzleri, kullanımı daha da kolaylaştırır. Ek bir seçenek de "akıllı toplama kabı"dır. Kontaminasyonlu veya yanlış tartılmış ürünlerin akıllıca ayrılması da hem güvenliği hem de verimliliği artırmaya yardımcı olabilir. Bu entegre çözüm, yalnızca algılama hassasiyetini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda genel üretim hattı performansını da optimize eder.
 
Her İki Kombine Sistemin Temel Faydaları:
 
Maksimum Yapılandırma Esnekliği: Birden fazla kontrol çözümünün kombine edilmesi seçeneği; üreticilere paketleme, uygulama ve bütçe ihtiyaçları için doğru çözümü bulma konusunda maksimum esneklik sağlar. Bu esneklik, M30 R Serisi metal dedektörleri ve X2 Serisi x-ray kontrol sistemleri gibi en yeni gelişmiş kontaminasyon algılama teknolojilerinin birleştirilmesiyle elde edilir. Bu da her ihtiyacın karşılandığı anlamına gelir. 
 
Operatör Verimliliğinde Artış: Otomatik ağırlık kontrol terazisi aracılığıyla tek dokunuşla kullanım, kolay ve otomatik ürün değişimlerini destekler. Kontaminasyon algılama çözümü ve otomatik ağırlık kontrol terazisi için istatistiksel ve durum bilgileri tek bir İnsan Makine Arayüzü (HMI) üzerinden kullanılabilir. Bu da operatör eğitimi gereksinimlerini azaltır, kullanıcı hatası riskini en aza indirir. İleri seviye HMI tasarımı, kullanılabilirliği iyileştirerek kombine sistemi kullanıcı dostu hâle getirir.
 
Yerden Tasarruf Sağlayan Tasarım: Konveyörler gibi ortak kullanılan bileşenler yerden tasarruf sağlar, cihazın yere temas eden ayak sayısının az olması da temizliği kolaylaştırır.
 
Daha Az Toplam İşletme Maliyeti: Tek bir tedarikçi çözümü; kombine kullanılan iki teknoloji için dokümantasyon, kurulum, yapılandırma desteği, eğitim ve servis hizmeti sağlayarak uzun vadede maliyetleri azaltır.
 
Kalite Güvencesi Ek Kontrolleri: Ek bir seçenek olarak mevcut olan kameralı kontrol teknolojisi; ambalaj kusurlarını algılayarak, etiket bilgilerini doğrulayarak ve ürün bütünlüğünü koruyarak kapsamlı kalite kontrolü sağlayabilen güçlü bir 3'ü 1 arada sistemdir.
 
Endüstri 4.0'a Hazır: Her iki kombine sistem de modern bir ürün kontrolü yönetim yazılımı olan ProdX™e bağlanabilir. Bu bütüncül kalite kontrol veri yönetimi sistemi, gerçek zamanlı izleme ve gıda güvenliği uyumluluğu için ürün kontrol ekipmanının tam dijital yönetimini sağlar. Verilerin görünürlüğü; verimliliği ve gıda güvenliği izlenebilirliğini iyileştirmeye yardımcı olabilir ve regülasyonlarla uyumluluğu kolaylaştırabilir. 
 
METTLER TOLEDO’nun Ürün ve Pazar Yönetimi Başkanı Joern Migge, şunları söylüyor: “Yeni CM ve CX Kombine Sistemlerini müşterilerimize tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yenilikçi çözümler; benzersiz esneklik, verimlilikte artış ve önemli maliyet tasarrufları sağlıyor. En yeni M30 R Serisi metal dedektörlerini ve X2 Serisi x-ray kontrol sistemlerini entegre ederek, müşterilerimizin ürünleri için maksimum koruma ve kalite güvencesi sağlayabiliyoruz."
 
Daha fazla bilgi için www.mt.com/pi-ideal-combi-pr adresi ziyaret edİlebilir.
 
METTLER TOLEDO Hakkında
METTLER TOLEDO, çeşitli sektörlere yönelik ölçüm cihazlarında dünya çapında faaliyet gösteren, hassas cihaz ve güvenilir çözüm sağlayıcısıdır. Verimliliği ve yenilikçiliği sürdürmeye odaklanan şirket; üretkenliği artırmaya, yükselen üretici maliyetleriyle mücadele etmeye ve dijitalleşmeyi benimsemeye yardımcı olan çözümlerle müşterilerine değer sunmayı amaçlamaktadır.
 
METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri bölümü; gıda, ilaç ve kimya markaları için ürün güvenliğine, marka korumasına ve kalite güvencesine öncelik vererek hem standart hem de özelleştirilmiş kontrol çözümleri tasarlamakta ve üretmektedir. Bölümün sunduğu çözümler, yönetmeliklerle uyumluluğu sağlarken işletmeleri operasyonları optimize etme, maliyetleri azaltma ve dijital dönüşümü benimseme konusunda desteklemeye yardımcı olmaktadır. Güvenliğe ve hassasiyete odaklanan METTLER TOLEDO'nun yenilikçi çözümleri; ölçülebilir sonuçlar sağlamaya yardımcı olarak üreticilerin, en yüksek ürün bütünlüğü standartlarını ve tüketici güvenini korumasını sağlar. Üreticiler, METTLER TOLEDO ile iş ortaklığı yaparak modern iş ortamının zorluklarını aşma ve sürdürülebilir büyüme sağlama fırsatına sahip olurlar.
 
METTLER TOLEDO, en yeni yabancı madde algılama çözümleriyle kritik prosesleri otomatikleştiren ve ürün geri çağırma risklerini azaltmaya yardımcı olan ileri seviye bütünsel teknolojiler sağlar. Metal dedektörü ve x-ray kontrol teknolojileri; yabancı madde içeren ürünleri tespit edip ayırmanın yanı sıra ürün kalitesini ve marka korumasını da destekler. Hassas otomatik ağırlık kontrol tartımı teknolojileri, üreticilerin maliyetli fazla dolumları belirlemesine ve/veya markaya zarar verebilecek eksik dolum durumlarını önlemesine yardımcı olarak üretim hattının verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Etiket kusurlarını tespit eden kameralı kontrol çözümleri, işlem tekrarı ve ürün geri çağırma riskini azaltarak METTLER TOLEDO'nun ürün yelpazesini daha da geliştirir. METTLER TOLEDO, gerçek zamanlı izlemeyi kolaylaştırmak ve gıda güvenliği uyumluluğunu küresel ölçekte dijitalleştirmek için tescilli ve yenilikçi veri yönetimi yazılımı ProdX™i sunar.
 
Teknolojik yenilikten daha fazlasını sunan METTLER TOLEDO ürün kontrol çözümleri serisi; verimliliği artırmaya, maliyetleri düşürmeye ve dijitalleşmeyi benimsemeye yardımcı olmak suretiyle iş başarısını destekleyen stratejik unsurlardır. Güvenilir bir iş ortağı olan şirket, dünya çapındaki müşterileri için değer sağlamaya ve sektörde mükemmelliğe ulaşmaya odaklanmıştır. METTLER TOLEDO, müşterilerin gıda israfını en aza indirmesine, enerji tüketimini azaltmasına ve operasyonları boyunca kaynak kullanımını optimize etmesine yardımcı olan ve endüstri için daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunan çözümler sunarak sürdürülebilirlik hedeflerini etkin bir şekilde desteklemektedir.