Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Çayın yolculuğu Beta Tea ile metaverse evreninde

Çay sektöründe dijital dönüşüm ve inovasyona öncülük eden Beta Tea, metaverse dünyasında çay kültürünü yaşatan ilk markalardan biri oldu. Yenilikleriyle dikkat çeken çay markası, Çağ Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği projeyle metaverse evreninde kullanıcılara farklı bir çay deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.




Beta TeaÇay sektöründe imza attığı yenilikçi projelerle adından söz ettiren Beta Tea, metaverse evreninde çay kültürünü yaşatan ilk markalardan biri oldu. Beta Tea Pazarlama Kurumsal İletişim Müdürü Zuhal Kayışşahin ve pazarlama ve kurumsal iletişim departmanından Ali Çömez’in öncülüğünde, Çağ Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği, "Building a Next-Gen Enterprise of the Company in the Metaverse" projesi kapsamında, çay kültürünü Beta Tea’nin sanal temsili Second Life Metaverse evrenine taşıdı.
 
Geleneksel çay kültürünü dijital inovasyonla birleştiren proje, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı yeni nesil bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Sanal ortamda çayın üretim süreci ve sürdürülebilirlik konularında bilgi paylaşımı yaparak farkındalığı artırmayı hedefleyen proje, çayın tarihi, üretim teknikleri ve farklı çay çeşitleri gibi konularda interaktif içerikler sunarak eğitim, kültür ve teknolojiyi bir araya getiriyor.
 
Simülasyonla çay bahçelerinde gezip, çay toplanabiliyor
Proje kapsamında kullanıcılar, avatarlar aracılığıyla çay tarlalarında gezinebiliyor ve çayın tarladan fincana uzanan yolculuğunu interaktif olarak deneyimleyebiliyor. Simülasyonla çay yapraklarının toplanması gibi pek çok sürece tanıklık edebilen avatarlar, sanal dünyada yepyeni bir çay deneyimi yaşıyor.
 
Eğitim ve Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, özellikle ‘nitelikli eğitim ve amaçlar için ortaklıklar’ maddelerine doğrudan katkı sağlayan proje, akademik iş birlikleri ve profesyonel katkılarla geliştirildi. Çağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Gülmez başkanlığında yürütülen projede, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gür, Arş. Gör. Gülay Güler ve Arş. Gör. Gizem Çolak, akademik bilgi birikimleriyle projeye katkı sağlayarak sürecin gelişiminde aktif rol oynayan isimler arasında.