Kahve Dünyası, Dünya Dondurma Günü özelinde gerçekleştirdiği anketle dondurma tüketim alışkanlıklarımıza ışık tuttu. Ankete katılanların yüzde 84’ü dondurmanın her mevsim tüketilebileceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 78’i dondurmayı karışık tercih ederken, dondurmada olmazsa olmaz denilen ilk lezzet çikolatalı oldu.
Lezzeti, kıvamı ve kokusuyla pek çok insanın severek içtiği Türk kahvesinin yanında en çok bitter, meyveyi, karamelli, beyaz ve karışık çikolata tercih ediliyor.
Atıştırmalık sektörünün önemli şirketlerinden Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarlarından biri olan Türkiye’nin yeni Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Esra Doğan Tulgan oldu.
Atıştırmalık sektörünün önde gelen şirketlerinden Mondelēz International’da Türkiye’den Avrupa’ya üst düzey bir atama gerçekleşti. 2013 yılından beri Mondelēz International Türkiye’de çeşitli görevlerde bulunan Evren Özer, şirketin Avrupa bölgesinin Ticari Kıdemli Finans Müdürü oldu.
Türkiye’nin köklü markalarından Özsüt, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliğiyle ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek oluyor. Başlatılan projeyle, Özsüt’ün Ege Bölgesi’nde bulunan mağazalarından satın alınacak çikolatalarla, genç nesillerin çağdaş bir eğitim sistemi içinde geleceğe hazırlanması için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Ramazan Bayramı’nı birbirinden özel çikolata ve şekerlemeleriyle karşılamaya hazırlanan Ülker, bu bayramda 67 farklı ürün çeşidiyle evlere misafir olmayı hedefliyor.
Atıştırmalık sektörünün önde gelen şirketlerinden Mondelēz International’ın dünyadaki önemli pazarlarından biri olan Türkiye’nin modern ve e-ticaret kanalları satış liderliği görevine Filiz Baş Kutamış getirildi.
Koska Mahir Gıda Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Adil Dindar, Adapazarı’ndaki fabrika inşaatının bitmek üzere olduğunu ve üretimde kapasite artışına gittiklerini açıklarken, böylelikle ülke sanayisine ve istihdamına katkı yapmak istediklerini belirtiyor. Dindar ile yüzyılı aşkın geçmişe sahip Koska markasının önemini, geleneksel lezzetleri genç kuşaklara sevdirmeye yönelik çalışmalarını ve gündemlerinde bulunan konuları konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Çikolata ve pastacılık sektörünün önemli isimlerini ilk kez 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirecek Salon du Chocolat’ın tanıtım toplantısı gerçekleşti. İki gün sürecek fuar; çikolata ustaları, pastacılar, şekerlemeciler, dondurmacılar, kakao üreticileri, unlu mamul, kahve ve içecek firmaları, ulusal ve uluslararası markalar, yemek bloggerlarına ev sahipliği yapacak.
Global ve yerel tüketim alışkanları, beklentiler ve değişen trendleri analiz eden Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırması sonuçlarına göre Puratos tarafından her yıl açıklanan tüketici trendleri açıklandı. Araştırma, ekşi mayanın popülerliğini koruyarak küresel çapta büyüdüğünü ve tüketicilerin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile üretilen sağlıklı, besleyici içeriklere sahip ürünlere olan ilgisinin arttığını ortaya koydu. Ayrıca, farklı mutfak kültürlerinden esinlenerek yaratılan lezzet ve dokulara sahip tatlıların tüketiciler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösterdi.