Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: üretim

Söke, kurabiye üretim tesisini devreye aldı



Un sektörünün başarılı kuruluşlarından Söke’nin, Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995  metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip unlu mamuller tesisinde kurabiye üretimi başladı. İlk etapta 4 çeşitle başlanan üretim, ilerleyen zaman diliminde 7 çeşide çıkarılacak.

Süt sektörü, pazarını inovatif ürünlerle büyütmeyi hedefliyor



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, "Sanayicinin ihracat pazarlarında elde edeceği başarılar sayesinde çiftçinin ürettiği çiğ süt ve et fiyatları da ülke içerisinde istikrara kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Bu yıl unda 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor



Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAD) Başkanı ve Beşler Un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mesut Çakmak, bu yılki rekolte, son açıklanan buğday taban fiyatları ve un ihracatı ile ilgili önemli öngörülerde bulundu.

Doruk Un, Fortune 500 listesinde 261. sıraya yükseldi



Doruk Un, Fortune Dergisi’nin hazırladığı Fortune 500 listesinde 261. sırada yerini aldı. Finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan, Türkiye’nin katma değer yaratan 500 güçlü şirketini sıralayan listede Doruk Un, net satışlarını yüzde 102 artırarak geçtiğimiz yıla göre 43 sıra yükseldi. En fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında ise 107 sıra birden yükselerek 103. sıraya yerleşen Doruk Un, “Türkiye’nin en büyük 2. un şirketi” ünvanını 2023 yılında da korumayı başardı. 

Fersan ve TAGEM'den endüstriyel bal sirkesi üretimi için iş birliği



Türkiye’nin önde gelen sirke üreticilerinden Fersan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesindeki Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile bal sirkesi üretimi konusunda önemli bir iş birliğine gidildiğini duyurdu. İki kurum arasında imzalanan Kamu Özel Sektör İş Birliği protokolü kapsamında ülkemizde ilk kez endüstriyel bal sirkesi üretimi gerçekleştirilecek.

SETBİR Başkanı Dr. İsa Coşkun: “Kaliteli ve güvenli süt üretimi için yapısal sorunlar çözülmeli”



Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun ile süt sektöründeki durumu, sektörde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve sektörün geleceğini konuştuk. Türkiye’de kaliteli ve güvenli süt üretiminin yanı sıra sektörde üretim potansiyelinin artırılabilmesi için bazı yapısal sorunların çözülmesi ve istikrar sağlayıcı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Coşkun, taklit ve tağşişi engellemenin yolunun etkin denetimden geçtiğini vurguluyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Bakan Yumaklı duyurdu: Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, madde madde detayları açıkladı.

Un sanayicileri dünyadaki liderliğini ve rekabet gücünü kaybetme riskiyle karşı karşıya



Türkiye’de buğday hasatının bitmesiyle birlikte buğdaya erişim yavaşladı, fiyatlar zaten yüksek olan dünya fiyatlarının çok üzerine çıktı. Bu süreçte getirilen ithalat yasağıyla birlikte un sanayicileri ihracat pazarlarındaki rekabet gücünü ve liderliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Yıllık 350 bin ton un üretimiyle  Türkiye’nin önemli un ihracatçılarından Doruk Un’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, ithalatın yasaklanmasının ardından geçen yılın haziran ayına göre %34,26, temmuz ayına göre ise %31,78 düşüş olduğunu ifade etti.