Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: şurup

Halasının iksiri şurup oldu



İstanbul Üniversitesi Moleküler Tıp doktoru Dr. Hande Karagedik, sahil çamı kozalağından ürettiği gıda takviye edici “Pinaster Pine” adlı şurubunun çalışmalarını tamamladı. Karagedik, 2019 Temmuz’da TÜBİTAK’tan aldığı destekle, halasının küçükken öksürüğünü engellemek için çam ağacından elde ettikleriyle hazırladığı karışımı bir öksürük şurubu yapmak üzere çalışmalara başlamıştı. Hamata adlı AR-GE şirketinin de kurucusu kadın girişimci Karagedik, şurubun laboratuvar aşamalarını tamamlayarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat onayını aldı.