Etiketler: aflatoksin
Gıda arz güvenliğinin sağlanmasında aflatoksinlerle mücadele
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grup Lideri Kıdemli Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi’nden Dr. Hayrettin Özer ile TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu Araştırmacısı ve TÜGİP Ekibi’nden Ceyda Pembeci Kodolbaş, gıda arz güvenliğinin sağlanmasında aflatoksinlerle mücadelenin önemini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldılar.
Mehmet Ali Işık: “Kuru incirimizi herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir”
Türkiye’nin dünyanın kuru incir ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığı bilgisini veren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’de üretilen kuru incirin karanlık odalarda UV lambalar altında ve lazerlerle kontrol edildiğini, bir pestisit olmayan aflatoksinin incirlerden ayıklandığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı gıda ürünleri listesinde yer verdiği kuru inciri herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceğini dile getirdi.