Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: alerjen

Gıda güvenliğiyle ilgili bunları biliyor musunuz?


Yayın: 21-06-2016
Kategori: Gıda

Gıda güvenliğiyle ilgili sıkça sorulan soruları derledik.

Alerjen Yönetimi Eğitimi 23 Kasım'da yapılacak



Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
 

Doç. Dr. Fatih Dilek: “Acı bakla gizli bir alerjene dönüştü”



Artan hava kirliliği, gıda hormonları, çapraz bulaşmalar derken günden güne yeni bir alerjik vaka haberi duyuyoruz. Acı bakla alerjisi de bunlardan biri. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatih Dilek acı bakla ununun, buğday ununa karıştırılmasına izin verilmesinin ardından alerjik reaksiyonlarda artış olduğunu söyledi. Dr. Dilek, acı baklanın alerjik besinler arasına girdiğini ve  glütensiz ürünleri tüketenlerde acı bakla alerjisinin daha sık bildirildiğini açıkladı.