Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: analiz

ANT TEKNİK 20. kuruluş yıldönümünü çalışanlarıyla kutladı



Ant Teknik, 20. kuruluş yıldönümünü 110 çalışanıyla Kıbrıs’ta kutladı. 
 

TÜSİAD gıda ve tarım sektörünün fotoğrafını çekti



TÜSİAD Sürdürülebilir Büyüme Bağlamında Tarım ve Gıda Sektörünün Analizi” başlıklı rapor 5 Mart Perşembe günü İstanbul’da tanıtıldı. 
 

Piyasadaki her propolis yüksek etken maddeye sahip değil



Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan araştırma piyasadaki her propolisin yüksek etken madde içermediğini ortaya çıkardı. Piyasada bulunan en yüksek etken maddeye sahip propolisin ise tek kullanımlık şase ürün olarak kullanıma sunulan su bazlı propolis olduğu açıklandı.
 

Sağlıklı ve doğal bala nasıl ulaşılır?


Yayın: 30-03-2021
Kategori: Gıda

Yol kenarında satılan, köyden gelen, pazarda, internette bulduğunuz ve hatta marketten aldığınız ballar ne kadar doğal, ne kadar sağlıklı? Prof. Dr. Erdem Yeşilada, doğal bala ulaşmanın yolunu, balda filtreleme ve ısıl işleme dair merak edilenleri anlattı.
 

AKYOL, inovatif ve son teknoloji ürünleriyle gıda sektörünün tercihi



Yarım yüzyılı aşkın deneyimiyle ölçüm cihazları, sanayi malzemeleri ürünleri ve analiz & kontrol ürünleri konusunda faaliyet gösteren Akyol Ticaret, gıda ve içecek endüstrisinde ağırlıklı olarak un, yem, yağ, bakliyat, makarna fabrikaları olmak üzere tavukçuluk, et ve süt, çikolata ve fındık fabrikaları gibi geniş bir sektöre hizmet veriyor. Her zaman inovasyona önem vererek, son teknoloji ve güvenilir ürünleri müşterilere sunduklarını belirten Akyol Ticaret Yöneticisi Yaşar Akyol, firma olarak çalışmalarını ve gündemlerinde bulunan konuları Gıda Teknolojisi’ne anlattı.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Özen Altıparmak: ‘Tüketici doğal bal yesin’ diye Ar-Ge Merkezimizi herkese açmaya hazırız



Son dönemde balda tağşiş göstergesi olan esmer pirinç şurubunun tespiti, ihracatın önünde engel oluşturan C4 Şeker Oranı Metodu’nun çam balına özel olarak geliştirilmesi gibi önemli çalışmalara imzasını atan Balparmak, tüketicilerin doğal bala ulaşması için çağrıda bulundu. 

Gıda analizlerinde izotop oranı kütle spektrometresi



Dr. İlknur Demirtaş 
Kıdemli Uzman Araştırmacı 
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu
TÜGİP Ekibi
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Karma Grup’tan “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi”



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.

Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' açıklaması



Köfteci Yusuf şirketi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu numunelerinde domuz eti tespit edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını iddia eden şirket, analiz sonuçlarının usulsüzlük içerdiği ve gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Şirket, yaşananları 'karanlık kumpas' olarak nitelendirdi.