Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ankara

Ilgaz’a 200 bin ağaçlık bal ormanı


Yayın: 11-12-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: ankara bal ılgaz

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü, Ilgaz ilçesinin Kıyısın köyünde, 442 hektar büyüklüğünde bal ormanı kurdu.


Terör genç gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı



Ankara'da 17 Şubat Çarşamba akşamı gerçekleşen terör saldırısı 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı, iş çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak hayattan aldı. 
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda FETÖ operasyonu



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına ilişkin 102 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
 

Karma Grup’dan Ankara ve İzmir’de yeni eğitim seminerleri



Karma Grup, gıda sektörünün ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine Ankara ve İzmir’i de ekledi

Haksız fiyat artışı yapanlara ağır para cezası uygulanacak



Ticaret Bakanlığı’nca, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı zincir market şubelerinde eş zamanlı olarak etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yapıldı.
 

Bidfood Türkiye, Ankara’da dağıtım merkezi açtı 



Ev dışı tüketim ve gıda alanında uzmanlaşmış önde gelen şirketlerden biri olan Bidfood Türkiye, Ankara’da hizmete açtığı Bidfood Anadolu ile dağıtım kapasitesini artırdı. Dağıtım bölgelerini ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Bidfood Türkiye CEO’su Nedim Makzume, 4 ay gibi kısa bir sürede kurulumu tamamlanan Bidfood Anadolu’nun ‘Bidfood’a özgü bir başarı hikayesi’ olduğunu vurguladı.
 

Ankara’da simit 7 lira oldu



Ankara'da bugün itibarıyla 100 gram simit 7 TL'den satılmaya başladı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedeni olarak girdi maliyetlerindeki artışı gösterdi.
 

Süt endüstrisinin geleceği 3. Ulusal Sütçülük Kongresi’nde masaya yatırılacak



3. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim'de Ankara Cer Modern'de gerçekleştirilecek. Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan kongrenin bu yılki ana teması “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olacak.

Türkiye süt üretiminde dünyada 10’uncu sırada



Türkiye'nin ilk ve tek sütçülük kongresi olan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin 3.sü Ankara CerModern'de düzenlendi. Karma Grup organizasyonuyla gerçekleşen kongrede akademi ve sektör liderleri biraraya geldi. “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt-Bölge Ofisi (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da katıldı. 

Puratos’tan Türkiye’ye ikinci inovasyon merkezi



Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine sunduğu kaliteli ürün ve çözümlerle kendi alanının küresel lider şirketlerinden olan Puratos, Türkiye’deki ikinci inovasyon merkezini Ankara’da açtı. Puratos Ankara İnovasyon Merkezi’nde müşterilerinin işlerine değer katacak inovatif ürünler ve çözümler geliştireceklerini söyleyen Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, ayrıca sektördeki yenilikleri keşfetmelerine yardımcı olarak işlerini büyütmelerine fayda sağlayacaklarının altını çizdi.