Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: antioksidan

Az su içmek kış depresyonunu tetikliyor



Su tüketimi sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da etkiliyor. Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, yeteri kadar su içmemenin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyerek, bu durumun da konsantrasyon bozukluğu, migren ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını kaydetti. 
 

Vücudu virüslerden koruyan besinler açıklandı


Yayın: 13-03-2020
Kategori: Gıda

İspanyol La Vanguardia gazetesi, bağışıklık sisteminin çalışmasını destekleyen ürünlerin listesini çıkardı.

Nar tüketmeniz için 7 altın neden



Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, pazar ve market tezgahlarını renklendiriyor. Narı özel kılan, lezzetinin yanı sıra antioksidan içeriği oldukça yüksek bir meyve olması. Bu özelliğini içeriğinde bulunan ve kırmızı rengi veren polifenoller sağlıyor. Ayrıca lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor.

Bulgur tüketmek neden önemli?



Bulgur, lif açısından zengin ve düşük glisemik indeksli yapısıyla diyetisyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, bulgurun sağlıklı yaşamı destekleyen özelliklerinden bahsederken, özellikle tam tahıl içeren bir besin olmasına ve yüksek lif içeriğine de dikkat çekti.