Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: aroma

GEMMA, gıda sanayinin hammadde ihtiyacını üretimle karşılayacak



Doğal gıda renklendiricileri, gıda aromaları ve yenilebilir kaplamalar alanlarında güçlü ve sürekli geliştirilen bir Ar&Ge altyapısına sahip olduklarını belirten Gemma Gıda ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çelebi, “Bursa’da kurmuş olduğumuz ekstraksiyon ünitemizle ithal ettiğimiz birçok hammaddeyi kendi bünyemizde üretme yolundayız. Hem istihdamı artıracağız hem de çiftçimizi desteklemiş olacağız” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Aromsa, Adalar Lavanta Günlerinin ana sponsoru oldu



Aromsa, Adalar Müzesi’nin, Adalar Mimoza İnisiyatifi ortaklığı ve Adalar Belediyesi ile İBB Adalar Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve 19-24 Temmuz tarihleri arasında Büyükada ve Heybeliada’da gerçekleşmekte olan Lavanta Günleri’nin ana sponsoru oldu. 
 

Meyve suyunda hedef 1 milyar doların üzerinde ihracat



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından düzenlenen ve endüstrinin en önemli yıllık buluşması olan uluslararası Juiceful Istanbul Summit zirve etkinliği, 22 Eylül 2022 Perşembe günü, Renaissance Polat Istanbul Hotel’de gerçekleşti. Etkinlikte bir konuşma yapan MEYED Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren, Türkiye meyve suyu ihracatının yarım milyar dolar düzeyine yaklaştığını ve yüzde 95’ler düzeyinde dış ticaret fazlası ürettiğini ifade ederek, “Doğru tarım politikaları ve sanayi dinamikleri sağlandığı takdirde endüstrimizin 1 milyar dolar ihracat hedefimizin yakın gelecekte gerçekleştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk hayatını kaybetti


Yayın: 20-10-2022

Friterm A.Ş. ile Aroma A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı A. Metin Duruk 75 yaşında hayata veda etti.

Ali Metin Duruk son yolculuğuna uğurlandı



74 yaşında hayatını kaybeden Aroma A.Ş. ile Friterm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk için İstanbul Ataköy Ömer Duruk Camisi'nde düzenlenen törende ailesi taziyeleri kabul etti. Duruk'un cenazesi bugün ikindi namazına mütakip Antalya Akseki'de aile mezarlığına defnedilecek.

Aroma’dan TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanı’na 10 bin fidan desteği 



Türkiye’nin önde gelen meyve suyu markalarından Aroma, TEMA Vakfı’nın Eskişehir Çukurören’de oluşturacağı 30. Yıl Hatıra Ormanı’na 10 bin adet fidan bağışı yaptı.
 

Aroma yeni lezzetlerini Gulfood’da dünyaya tanıttı



Aroma, Dubai’de düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Gulfood 2023’te yeni lezzetlerinin tanıtımını yaptı ve gelecek dönem iş birlikleri için farklı ülkelerden 70 firma temsilcisiyle bir araya geldi.

Karma Grup’un organize ettiği Koku Atölyesi 17 Mart Cuma günü yapılacak



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Koku Atölyesi, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da yapılacak.  

Gıdanın yüzde 30’u tedarik sürecinde kaybediliyor



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu. Nüfus artarken, yaşanan gıda israfına da dikkati çeken sektör temsilcileri, “Türkiye’de günde üretilen 80 milyon adet ekmeğin, 14 milyon adedi israf ediliyor. Gıdanın yüzde 30’u, yani 3’te 1’i tedarik sürecinde kaybediliyor” uyarısı yaptı. 

Cumhuriyet’in 100. yılında Aromsa’ya Türkiye Mükemmelik Büyük Ödülü



KalDer’in 31 yıldan bu yana EFQM - European Foundation for Quality Management (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli’ni uygulayan kuruluşlara verdiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin 32.’si 22 Kasım 2023’te sahiplerini buldu. Üstün performanslı kuruluşları ödüllendiren EFQM Modeline göre bu yıl Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü 650 puanı geçerek almaya hak kazanan Aromsa, 2019 yılında aldığı Türkiye Mükemmelik Ödülü’nün üzerine çıkarak Büyük Ödüle hak kazanmış oldu. Kalder Mükemmelik Büyük Ödülü son olarak 7 yıl önce verilmişti ve bu sene Aromsa bunu almaya hak kazanmış oldu.