Komili’nin bu yıl 24. kez düzenlediği zeytin hasadı, 20-21 Kasım tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirildi. Komili Zeytin Hasadı bu yıl diğer senelerden farklı olarak doğanın insanlığa sunmuş olduğu mucize değerdeki zeytinyağının Anadolu’ya olan aidiyetinden ve yarattığı kültürden hareketle kültür rotası konseptiyle düzenlendi.
Bunge Gıda, Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında; Komili Zeytinyağı, EBRD’nin sponsorluğunda Ayvalık’ta kurulacak “Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü” için çalışmalarına başladı.
“Turizmin Değeri, Zeytinyağının Başkenti” sloganıyla Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen “19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali” 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü” panelinin açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği (AB) tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacaktır” dedi.
Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi