Tatlı patatesin besin yönünden güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Dr. Jan Low, Dr. Howarth Bouis, Dr. Maria Andrade ve Dr. Robert Mwanga, “The World Food Prize 2016”yı almaya layık görüldü. Ödülün ortaklarından Dr. Jan Low ve Dr. Howarth Bouis, açlıkla mücadelenin formülünü anlattı.
Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı.
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, yeni tip corona virüsün dünya genelinde açlık çeken nüfusu ikiye katlayacağı uyarısında bulundu. Şu anda 135 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda bu rakamın 265 milyona çıkabileceği vurgulandı. Kıtlığın çatışma, ekonomik kriz ve küresel ısınma tehdidi altında olan 10 ülkeyi daha sert vuracağı belirtildi.
FAO Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, tarım ve gıda sektöründe en çok tedarik zincirlerini etkileyen COVID-19 pandemisinin, dünyadaki aç insanların sayısını 130 milyon daha artırabileceğine işaret etti.
Birleşmiş Milletler'in açıkladığı küresel beslenme raporuna göre tüm dünyada yetersiz beslenen insanların sayısı 811 milyona yükseldi. Bu sayı dünya nüfusunun yüzde 10'una tekabül ediyor.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gıda hakkına dikkat çekti. Artan dünya nüfusunu beslemek, yeterli ve güvenli gıdaya erişimi sağlayabilmek için dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, “Sınırlı kaynaklar ve iklim krizinin etkileri gözetildiğinde dünya nüfusunu besleyecek miktarda gıda üretiminin, gıda endüstrisinin gelişmişliği ve güvenilirliğiyle paralel olduğunu görüyoruz” dedi.