Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: bal

2020’de balda tağşişle mücadelede önemli gelişmeler bekliyoruz



Özen Altıparmak
Arı Ürünleri İle Sağlıklı Yaşam Platformu Derneği (BALDER) Yönetim Kurulu Başkanı
 

Tüketici artık balın ham bal ya da işlenmiş bal olup olmadığını bilecek 



Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, akademisyenler, sektörel dernek temsilcileri ve Tarım ve orman bakanlığı temsilcilerinden oluşan Türk Gıda Kodeksi Bal Komisyonunun 3 yıldır üzerinde çalıştığı yeni bal tebliği yayınladı.
 

Türk çam balı dünya markası olacak



Türkiye’de 500 milyon dolarlık hacme sahip bal ve arı ürünleri pazarının 200 milyon dolarını ambalajlı bal pazarı oluşturuyor. Son 8 senede ihracatını 5 kat artıran bal ihracatçıları, “Ambalaj ürüne katma değer sağlar, güvenilir gıda ambalajlı gıdadır” diyerek 100 milyon dolarlık hedeflerine ambalajlı bal ihracatı yaparak ulaşmak istiyor.
 

Bal antibiyotikten daha etkili



Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre, bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor.
 

Bal üreticiliği işsiz gençler için çıkış kapısı olabilir



Genç işsizlik rakamlarının üzücü olduğunu belirten 35 yıllık bal ve arı ürünleri üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, iş bulamayan ya da işini kaybeden gençlerin çok küçük maliyetlerle bal ve arı ürünleri üretimi yapabiliceğini söylüyor. 
 

 


BİM’den hileli bal açıklaması



Özel ürünleri arasında yer alan bir balın hileli çıkması hakkında açıklama yapan BİM Mağazaları, firma ile ticari ilişkilerini sonlandırdıklarını bildirdi.
 

Balparmak'ın dünyaya faydalı 40 yılı



Balparmak tarafından 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle “Dünyaya faydalı 40 yıl” mottosuyla online bir basın buluşması düzenlendi. 40. yıla özel çekilen Dünyaya Fayda Sağlayanlar adını taşıyan filmlerinin de gösterildiği toplantıda konuşan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, kuruldukları günden bu yana tüketicilere doğal ve sağlıklı balı ulaştırmak için gerçekleştirdikleri meşakkatli ve muazzam yolculuğu anlattı.
 

Balparmak'a Felis’ten üç ödül



Balparmak bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Felis Ödülleri’nde üç ödülün sahibi oldu. Bu yıl 40. yılı kutlayan Balparmak, Arıcılık Akademisi ile Felis’e layık görülürken,yarışmanın PR bölümünde Arıcılık Akademisi ve Arılar Varsa Yarınlar Var projesiyle iki başarı ödülü aldı.
 

Balparmak’ın Genel Müdürü Onur Özyurt oldu


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Gıda

Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Balparmak’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Balparmak’ın genel müdürlük koltuğuna Onur Özyurt oturdu.
 

Bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy’dan arıların hayranlık uyandıran dünyası



35 yıllık Bal Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, arıların hayranlık duyulan özelliklerini sıraladı. Narkotik madde taramalarında kullanmaya başlanan arıların 'kovan aklına' sahip olduğunu belirten Aksoy: "Arılar iletişim kurabilen ilginç canlılardır."