Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: balık

Gıda işletmecileri balığın ‘gözüne’ bakacak


Yayın: 21-11-2012
Kategori: Gıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılık ürünlerinin "tazeliğine" el attı.


Balık bolluğu, tavuk eti fiyatında indirim yaptırdı


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Beyaz Et

Bu yıl özellikle palamut, lüfer, istavrit, çinakop ve hamsi bolluğu, tavuk fiyatlarını düşürdü. Kurban Bayramı’ndan sonra kırmızı etin dolaplarda yer almasının da düşüşte etkili olduğu belirtiliyor. Sektör temsilcileri, fiyatların yeni yıldan sonra toparlanacağını tahmin ediyor. İhracatta ise herhangi bir aksama olmadığı kaydedildi.


Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu!


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Ordu'da hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlardaki hamsi, kilosu 10 liradan alıcı buluyor.


Türkiye’de balık tüketimini en az iki katına çıkarmalı!


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye'de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Su ürünleri üretiminin 160 bin tona ulaştığını, üretimi  ise250 bin tona çıkarma hedefinde olduklarını belirten Coşkun, “Su ürünleri ihracatının yanı sıra iç tüketimin de artırılması gerekiyor. Türkiye'de kişi başı yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu rakam çok düşük, en az iki katına çıkarılması gerekiyor" dedi.


Dardanel'den Adana kebaba rakip geldi


Yayın: 11-01-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Balık uzmanı Dardanel, dünyada bir ilki gerçekleştirerek acılı ton balığı konservesini tat avcılarının beğenisine sundu. 

Balıklar oltaya değil objektiflere takıldı



Balığın en güzel halini fotoğraflarıyla ölümsüzleştirenlere online ödül töreni düzenlendi.
 

Covid-19 pozitif hastalar karantinada nasıl beslenmeli?


Yayın: 10-09-2020
Kategori: Gıda

Ülkemizde yeni vaka sayıları gün geçtikçe artarken karantinadaki Covid-19 hastalarının doğru beslenmesi ve tükettikleri besinlerin niteliği büyük önem taşıyor. Karantina sürecinde stresle birlikte uyku bozukluklarının görülebileceğini söyleyen uzmanlar, bu sorunun önüne geçmek için köklü sebzeler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, muz, kiraz ve yulaf gibi besinler tüketilmesini tavsiye ediyor. Balık ve Omega 3 ise uzmanların karantinada depresyona karşı paylaştığı öneriler arasında yer alıyor.
 

Dardanel, yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendiriyor


Yayın: 25-01-2021
Kategori: Gıda

2020 yılı değerlendirmelerini ve 2021 beklentilerini paylaşan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, 2021'in yatırım ve büyüme stratejileri açısından önemli bir yıl olacağını belirterek, "Orta vadede yurt dışından marka satın almak ve böylece ihracat gücümüzü daha da artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu vizyon doğrultusunda yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendirmeyi sürdürüyoruz" dedi.
 

Müsilaj balıkçı esnafını olumsuz etkiledi


Yayın: 17-06-2021
Kategori: Gıda

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Hali’nde müsilaj yüzünden balık satışları düştü.
 

Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 6-8 kiloyu geçmiyor



Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, balık üretiminde AB ülkeleri arasında 1.sırada yer almaktadır. Üretimde görülen ilginin tüketimde görülmediği ve kişi başı balık tüketiminin 6-8 kiloyu geçmediğini belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Covid-19 salgını süreciyle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkili gıda olan balığın; vitaminler, proteinler, yağ asitleri, mineraller bakımında oldukça zengin olması sebebiyle uzmanlar tarafından haftada en az 2 defa tüketilmesinin gerektiğini söyledi.