Başta piliç, hindi ve kırmızı et üretimi olmak üzere, ileri işlenmiş hazır ürünler ve yem üretimiyle gıda sektöründe 45 yıldır faaliyet gösteren Banvit’te hammadde tedarik, üretim ve lojistik süreçlerde üstün kalite kontrol ve hijyen standartları uygulanıyor.
Banvit, yatırım maliyeti 1 milyon euro olan Atık Su Geri Kazanım Tesisi’ni devreye aldı.
Türk kanatlı sektörünün lider üreticilerinden Banvit, yetiştirdiği piliçlerde tedavi amaçlı olarak kullanılan ilaç miktarını %66 azalttı.
Banvit'in yüzde 79,48'ine denk gelen hisselerinin tamamının satışına ilişkin 9 Ocak 2017 tarihinde hakim hissedarlar ile Brezilyalı BRF S.A.’nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi imzalandı. Yarım asırlık Banvit, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde üst sıralarda yer alıyor. Banvit'i satın alan 10 milyar Euro'lu BRF ise çeşitli ülkelerde bulunan 54 üretim tesisine sahip.
Capital Dergisi tarafından GfK Türkiye araştırma şirketi iş birliğiyle bu yıl 17.si düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2017” araştırmasında "Paketlenmiş Et Ürünleri" sektöründe Türkiye'nin en beğenilen şirketi seçilen Banvit, 10 Mayıs’ta düzenlenen törende ödülünü aldı.
Gıda ve beyaz et sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF yönetim ekibine iki yeni isim katıldı.
Banvit, doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalarla Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgelerini aldı.